Job hunting de succes, in vacanta de iarna

Joi, 21 Octombrie 2010, ora 13:09
2818 citiri
Job hunting de succes, in vacanta de iarna

Majoritatea celor care isi cauta un job considera vacanta de Sarbatori momentul cel mai potrivit pentru o pauza binemeritata, dupa o sesiune indelungata si deseori frustranta de "job hunting". Cu toate acestea, exista modalitati prin care poti profita de perioada Sarbatorilor pentru a-ti spori sansele de a obtine un job, sustin specialistii in HR citati de Forbes.com. 

Iata cateva motive pentru a nu renunta la cautari, chiar daca se apropie Sarbatorile.

Competitia nu este atat de mare

Multi dintre posibilii tai “concurenti” renunta la cautari in aceasta perioada, de aceea ai sanse mai mari acum de a gasi un nou job, spun expertii.

Oamenii sunt mai receptivi in perioada sarbatorilor

Atmosfera de sarbatoare, de petreceri si serile petrecute cu familia ii determina pe oameni sa fie mult mai deschisi la conversatii, chiar si cu cei care isi cauta un job.

Petrecerile, o ocazie de socializare

Pe langa petrecerile organizate de familie sau prieteni, companiile organizeaza propriile lor petreceri, unde poti intalni diferite persoane din domeniul tau profesional si poti stabili legaturi, utile in cautarile tale.

Nu astepta sa treaca Anul Nou pentru a-ti trimite CV-ul  catre compania la care ai aflat ca se fac angajari.

Daca primesti un numar de contact sau un pont legat de un job, actioneaza cat mai repede pentru un maxim de eficienta, te sfatuiesc specialistii.

Angajatorii au timp sa iti raspunda la telefon

Volumul de munca scade in general in perioada Sarbatorilor, iar managerii nu primesc atatea telefoane ca in timpul anului.

Daca angajatorul nu este plecat din oras, exista mai multe sanse ca oricand ca el sa stea de vorba cu tine, despre un nou job.

Angajatorii au termene-limita pentru angajare

Unii angajatori au ca deadline data de 31 decembrie pentru a angaja un anumit numar de oameni in companie.

Daca acestia au ramas in urma in momentul in care tu ii contactezi, ai putea avea noroc, spun expertii.

Felicitarile de Sarbatori, o modalitate de a pastra legatura

Daca ai contactat un potential angajator in urma cu ceva timp, o felicitare de Sarbatori poate fi pretextul ideal pentru a-i reaminti ca esti disponibil si doritor sa ocupi postul din compania sa.

In vacanta de Sarbatori ai mai mult timp sa iti pui la punct CV-ul

Cei care cauta un nou job pentru a face o schimbare in viata lor profesionala au in general mai putin timp sa se ocupe de CV in timpul anului, la munca.

Zilele libere din vacanta de Sarbatori sunt foarte pretioase pentru acestia, care pot acum sa aprofundeze forma si continutul CV-ului lor.

In vacanta ai mai mult timp sa cauti jobul ideal pentru tine

Avand mai mult timp la dispozitie, poti citi mai multe descrieri online de job si poti sa analizezi care este postul ideal pentru tine si eventual care este compania in care ti-ar placea sa lucrezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iarna, #job, #sarbatori, #succes, #vacanta , #Angajari