Igas anunta disponibilizari masive. 5000 de angajati dati afara

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 08:25
2100 citiri
Igas anunta disponibilizari masive. 5000 de angajati dati afara

Ministrul de Interne, Traian Igas, a declarat, vineri, la Arad, ca incepand cu luna aprilie au fost concediati cinci mii de angajati din structurile MAI, in cadrul procesului de restructurare a ministerului, iar alti cinci mii vor pleca din sistem in perioada septembrie-octombrie. 

Traian Igas a declarat, intr-o conferinta de presa la sediul PDL Arad, ca pana la finele anului MAI va avea cu zece mii de angajati mai putini, urmand ca pentru moment concedierile sa fie oprite, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Deja au parasit sistemul circa cinci mii de oameni, de la 1 aprilie, si urmeaza ca de saptamana viitoare sa plece cei pusi la dispozitie de la Jandarmerie si ISU, urmand ca cei de la Politia Romana si Politia de Frontiera sa paraseasca sistemul in prima jumatate a lunii octombrie", a spus ministrul, care a adaugat ca este vorba de alti cinci mii de oameni care vor fi disponibilizati.

"Putem spune ca vom avea cu zece mii de oameni mai putini in MAI. Aici ne vom opri in prima faza", a adaugat Igas. Referitor la angajatii concediati, Igas a spus ca este vorba de "cei mai slab pregatiti".

"Au fost si unele contestatii in procesul de evaluare, pe care le-am solutionat pe fiecare in parte, sefii de arma au avut aceasta sarcina, dar din ce am constatat in deplasarile la nivel national au plecat cei mai slab pregatiti", a declarat Igas.

El a spus ca incearca sa repare "excesul celor care au guvernat in 2006 - 2008 facand angajari fara acoperire".

"Au fost douazeci de mii de angajari in structurile MAI in 2007 si 2008. Astazi suntem pusi in postura neplacuta de a face disponibilizari", a spus Igas.

Ministrul a afirmat ca, in perioada urmatoare, dupa definitivarea procesului de restructurare, va avea loc modernizarea structurilor MAI.

"La acest capitol intra un curs de management strategic. Fiecare sef de inspectorat sau adjunct nu va mai putea ocupa functia fara absolvirea cursului (…)

S-au inscris pana acum 77 de persoane la curs, dar vor ramane doar 40, pentru ca in prima sesiune am stabilit sa avem 40 de locuri distribuite pentru toate armele", a spus ministrul. Conform sursei citate, "in cel mult doi ani, toti cei care ocupa functii de conducere in structurile MAI trebuie sa fi absolvit cursul de management strategic".

Referitor la sistemul de invatamant, Igas a spus ca are in vedere infiintarea Facultatii de jandarmerie, "tinand cont de numarul mare de angajati in randul jandarmilor".

Totodata, ministrul s-a referit si la conceptul de politie rurala, afirmand ca s-au constituit 338 de sectii de politie rurala in tara si ca a dat posibilitatea ca pana la 30 septembrie sa fie implementat acest concept in toate judetele.

"Au fost desfiintate in aceste conditii 2.750 functii de sef de post. Practic, acel mit cu seful de post a disparut", a spus ministrul. 

#angajati mai, #disponibilizari, #disponibilizari mai, #igas, #igas disponibilizari , #Angajari