GlaxoSmithKline va renunta la 4.000 de angajati

Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 17:57
2017 citiri
GlaxoSmithKline va renunta la 4.000 de angajati

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline, prezent si in Romania, va desfiinta circa 4.000 de locuri de munca, in principal in Europa si SUA, masura facand parte din eforturile de restructurare a personalului si de orientare spre pietele emergente, potrivit The Times. 

Grupul, care are 99.000 de angajati la nivel mondial, ar putea anunta planul de diminuare a personalului joi, cand va raporta rezultatele financiare pentru 2009.

GlaxoSmithKline incearca sa dezvolte noi produse si se axeaza tot mai mult pe pietele emergente pentru dezvoltare, informeaza Mediafax.

In aceste conditii, producatorul de medicamente a renuntat recent la 2.000 de angajati din departamentul de vanzari in SUA, efectuand, in schimb, 1.500 de angajari in China.

In Romania, grupul britanic detine fabrica Europharm de la Brasov. AstraZeneca a indicat recent, de asemnea, ca intentioneaza sa desfiinteze 8.000 de locuri de munca in intreaga lume pana in 2014, in pofida cresterii profitului, pentru a extinde un program de reducere a cheltuielilor.

Directorul general al companiei a avertizat ca este improbabil ca vanzarile sa creasca in urmatorii cinci ani. 

#GlaxoSmithKline, # angajati, # sua, # europa , #Angajari