Esti student si vrei sa muncesti la vara in Germania? Vezi ce trebuie sa faci!

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 09:30
2048 citiri
Esti student si vrei sa muncesti la vara in Germania? Vezi ce trebuie sa faci!

Studentii care vor sa munceasca pe perioada vacantei de vara pot incerca, in 2011, sa se angajeze chiar si in Germania. Agentia Natioanala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) a anuntat ca organizeaza o selectie pentru a oferi burse tinerilor interesati.

Potrivit ANOFM, la selectie pot participa studentii care urmeaza cursuri la zi, la orice facultate acreditata conform legii, cu exceptia celor din ultimul an de studii. Singura conditie obligatorie este cunoasterea limbii germane.

Majoritatea locurilor de munca sunt in hoteluri si in gastronomie, in gastronomia de sistem (exemplu McDonalds), in agricultura si in domeniul curateniei de cladiri. Astfel, angajarile se fac in special in zonele in care oamenii merg in concediu, adica pe coasta germana, in Bavaria si in Baden Wurttemberg (Schwarzwald, Bodensee).

In hotel si gastronomie se poate obtine un loc de munca in servire, in bucatarie, ca si camerista sau ca persoana care se ocupa de curatenie. In aceste cazuri sunt necesare cunostinte deosebit de bune de limba germana, iar experienta anterioara constituie un avantaj. .

Ce conditii de munca se ofera?

Autoritatile germane precizeaza ca studentii trebuie sa fie pregatiti sa isi sustina angajatorul "cu toate fortele" si sa il ajute si suplimentar daca e nevoie, chiar si in cazul in care e vorba de "munca grea corporala". De aceea, problemele de sanatate trebuie anuntate din timp pentru a fi luate in considerare.

Citeste continuarea pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#student, #loc, #munca, #germania , #Angajari