Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deblocarea posturilor din sistemul bugetar, aprobata in Comisia de munca a Senatului

Deblocarea posturilor din sistemul bugetar, aprobata in Comisia de munca a Senatului

Comisia de munca din Senat, in sedinta comuna cu cea de buget, a adoptat, marti, un amendament propus de senatorul PSD Liviu Pop, prin care sunt deblocate posturile bugetare din toate domeniile, insa actul normativ mai are nevoie de votul plenului si al Camerei Deputatilor.

Preseditele Comisiei de munca, Liviu Pop, a declarat ca amendamentul adoptat la propunerea sa elimina in fapt abrogarea articolului care prevedea blocarea angajarilor in sistemul bugetar "pe regula 15% din posturile vacantate sa fie ocupate".

"Trebuie sa fim corecti. In conditiile in care exista buget, se pot face aceste angajari. Noi avem prin angajamentele cu Comisia Europeana, Banca Mondiala si FMI prevederea ca in anul 2013 nu trebuie sa depasim 1.187.000 de bugetari.

In momentul de fata, din datele pe care le-a prezentat Ministerul de Finante, acest plafon e depasit cu 1.833, deci foarte, foarte putin.

In conditiile in care cheltuielile de buget de personal sunt prevazute in legea bugetului de stat, lucrurile sunt foarte simple: se vacanteaza un post, exista buget, se scoate la concurs. Nu e nevoie sa se vancanteze sapte posturi pentru a angaja o persoana", a explicat Pop.

Proiectul de lege urmeaza sa fie supus votului in plenul Senatului, urmand ca decizia finala in acest caz sa fie luata la Camera Deputatilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2900 ori