Cum sa devii angajat de inchiriat

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 10:50
1732 citiri
Cum sa devii angajat de inchiriat

Pentru a evita birocratia incetarii contractelor de munca, dar si pentru a functiona cat mai eficient, din ce in ce mai multi patroni apeleaza la "leasingul de personal", adica prefera sa faca angajari pe o perioada de 3-6 luni in loc sa semneze un contract pe o perioada nede­terminata.

"Leasingul de personal va continua sa creasca in Romania, nu pentru ca ar fi o masura anticriza, ci pentru ca este un sistem prin care companiile isi pot bugeta costurile cu personalul mai eficient si pot astfel sa evite costurile cu forta de munca atunci cand nu au comenzi de la clienti", a declarat pentru Gandul Bogdan Florea, director general Trenkwalder Sobis, companie specializata in furnizarea de forta de munca prin acest sistem.

Cele mai cautate meserii de catre patronii care vor sa inchirieze angajati sunt cele care au legatura cu electronica, industria auto, sectorul bancar, constructiile sau retailul.

In ceea ce priveste salariile, patronii se inspira din datele Institutului National de Statistica (INS), leafa medie a angajatilor necalificati sau entry-level fiind de 900 - 1.000 de lei pe luna.

#amgajat, #salariu, #angajator, #loc, #munca , #Angajari