Companiile din Romania renunta la angajari?

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 12:55
1632 citiri
Companiile din Romania renunta la angajari?

Un studiu Manpower precizeaza ca in Romania, companiile vor incetini ritmul angajarilor in ultimele trei luni ale anului, fiind prognozata o reducere de noua puncte procentuale fata de trimestrul al treilea, desi studiul arata ca un angajator din cinci va continua sa suplimenteze personalul pana la finele lui 2011.

"In ciuda scaderii considerabile fata de perspectiva inregistrata trimestrul trecut, Previziunea Neta de Angajare se mentine la o valoare decenta, de +11%.

De asemenea, cu toate ca se observa o scadere constanta a Previziunii de la un trimestru la altul, studiul realizat pe un esantion de 763 de angajatori romani arata ca una din cinci companii din Romania va continua sa angajeze personal pana la finele anului", se arata intr-un comunicat al companiei de resurse umane ManpowerGroup Romania. 

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, angajatorii au raportat o imbunatatire a previziunii de angajare, cu 11 puncte procentuale.

Previziunea Neta de Angajare reprezinta diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor.

Valentin Petrof, country manager ManpowerGroup Romania, a declarat ca in perioada in care a fost realizat studiul privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca pietele bursiere se aflau sub o presiune majora, iar previziunile in ceea ce priveste o noua revenire a recesiunii in Statele Unite ale Americii cel mai probabil au afectat increderea angajatorilor la nivel global.

El a aratat ca "adevarata amenintare pentru piata muncii" nu este scadererea cererilor, ci deficitul de competente la nivelul candidatilor si a invocat un studiu Manpower potrivit caruia in Romania muncitorii calificati, pe care se bazeaza activitatea din numeroase industrii, reprezinta principalul deficit de personal la nivel national.

#companie, #angajari companii romania, #companie angajati, #angajati , #Angajari