Cauti un job? Ce trebuie sa stii despre mediul corporate

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 18:25
4810 citiri
Cauti un job? Ce trebuie sa stii despre mediul corporate

Marile corporatii fac angajari, insa pentru incepatori salariul nu este tocmai mare. HP, GlaxoSmithKline si McCann Erickson sunt cateva dintre companiile gigant care pun la bataie joburi ce iti pot aduce un salariu mare dupa cativa ani de experienta si anduranta la lipsa de flexibilitate specifica mediului corporate.

HP angajeaza in Romania pe posturi cu norma intreaga de la "entry-level" pana la project manageri si team manageri. Orasele vizate de HP sunt in principal Bucuresti si Cluj, iar printre posturile mentionate pe site-ul companiei se numara cele de Software Engineer, Sales Ordier Coordinator, Java Developer, Human Resorces Specialist si Customare Service Representative.

La GlaxoSmithKline Romania poti obtine un post de Operator Vanzari prin Telefon, Reprezentant Comercial sau Reprezentant Medical, in Targu Mures, Brasov si Cluj.

Daca vrei sa lucrezi in publicitate in Bucuresti, McCann Erickson angajeaza designeri, ofera posturi de Media Researcher, Junior Media Planner sau Strategic Planner.

Pentru tinerii care aspira la un job entry level la HP, salariul este de 1.200 de lei, iar contractul este pe o perioada determinata de 3-6 luni. Dupa aceasta perioada, contractul se reinnoieste, atunci cand este cazul, sustine Daniela Serban, Director de Recrutare Succes TGM.

"Salariul poate creste doar din bonusuri, obtinute de obicei de cei de la vanzari sau cei care fac overtime, sau in momentul in care esti avansat", explica Daniela Serban.

Avantajele si dezavantajele unui job in mediul corporate

Marian Rujoiu, General Manager Extreme Training, ii sfatuieste pe tinerii care nu au inca experienta pe piata muncii sa fie rationali si sa nu isi imagineze ca in toate corporatiile "lucrurile sunt roz", asa cum nici in companiile mici nu se intampla minuni.

Printre avantajele unui job intr-o companie de talie mondiala enumerate de specialist se afla si "mandria" de a lucra la o companie cu un nume mare. El vorbeste si de beneficiul pe care familiarizarea cu procedurile foarte clare il aduce, dar si de posibilitatea de a dobandi competente specifice postului pe care te angajezi.

Unul dintre marile dezavantaje, insa, este lipsa de flexibilitate specifica mediului corporate.

"O corporatie nu este un sistem flexibil care se poate organiza si reorganiza usor, prin urmare orice idee noua e cu greu pusa in aplicare", a declarat Marian Rujoiu.

"In Extreme Training, spre exemplu, daca un trainer vine maine cu un produs nou, il testam si dupa testare sa il promovam. Procedura dureaza doua saptamani, dupa care el isi vede ideea pusa in aplicare. Acelasi lucru nu se poate intr-o corporatie in care foarte mult lucruri depind de foarte multi oameni si de foarte multe proceduri".

In plus, "cei tineri, care intra pe posturi mici, sa nu se astepte ca un nume mare inseamna neaparat un salariu mare. Sub umbrela brandului, companiile forteaza putin nota. Salariile sunt ceva mai mici pe pozitiile de entry decat intr-o companie obisnuita", adauga acesta.

Nu in ultimul rand, daca aspiri la un job in marile corporatii trebuie sa stii ca rezultatele tale personale se vor vedea foarte greu.

"E un efort comun al atator departamente, poate chiar si tari, laolalta, incat e greu sa vezi un rezultat imediat al muncii tale pe care sa il poti eventual si masura", spune reprezentantul Extreme Training.

#caut job, #job corporatii, #angajari HP, #angajari GlaxoSmithKline, #angajari McCann Erickson , #Angajari