Blaga: Este posibil ca numarul consilierilor locali sa fie redus cu 25 %

Sambata, 13 Martie 2010, ora 14:25
2182 citiri
Blaga: Este posibil ca numarul consilierilor locali sa fie redus cu 25 %

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, in Poiana Brasov, la o intalnire cu circa 130 de primari din intreaga tara, ca este posibil ca numarul consilierilor locali sa fie redus cu 25 %, iar presedintele Consiliului Local in cadrul sedintelor de plen sa fie primarul.

 

Blaga a participat la intalnirea Asociatiei Oraselor din Romania, unde a discutat cu cei 130 de primari din tara prezenti la eveniment despre problemele cu care se confrunta acestia, precum si despre propunerile de modificare a Legii administratiei publice locale.

Vasile Blaga a precizat ca in proiectul de modificare a Legii 215/200 privind administratia publica locala este posibil sa fie inclusa propunerea de reducere cu 25% a numarului de consilieri locali.

In plus, Blaga considera ca viceprimarul nu ar trebui sa mai aiba si functia de consilier local, ci doar de viceprimar.

Majoritatea primarilor au fost de acord cu reducerea numarului de consilieri locali, dar si ca functia de presedinte al Consiliului Local in cadrul sedintelor de plen sa fie exercitata de primarul localitatii respective.

"Mi se pare absolut normal ca primarul sa fie presedintele Consiliului Local in cadrul sedintelor de plen.

El este cel mai legitim ales din aceasta tara. Este inadmisibil sa nu conduca el sedintele", a spus ministrul Blaga.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii 215/2000 va fi depus la Parlament la sfarsitul trimestrului III, potrivit sursei citate.

"Vrem sa discutam poriectul de lege cu toate partile implicate, astfel incat sa intarim administratia publica locala si sa o facem cat mai functionala.

Vor fi organizate dezbateri publice si se va lucra atat cu Asociatiile Comunelor, Oraselor, Municipiilor si Consiliilor Judetene, cat si cu Administratia Finantelor Publice.

Iar in 2011, vrem sa propunem spre aprobare un nou Cod al Finantelor Publice", a precizat ministrul Administratiei si Internelor.

Blaga a mai spus ca in perioada urmatoare nu vor mai fi infiintate noi unitati administrativ- teritoriale, nu se vor mai face achizitii publice si nici angajari in administratia publica.

In prezent, in sistemul bugetar sunt 701.786 de angajati, din care 181.000 in cadrul administratiei publice locale.

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#blaga, #consilieri, #locali, #numar, #reducere , #Angajari