Aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere daca te angajezi in UE

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 17:04
793 citiri
Aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere daca te angajezi in UE
angajare FOTO:

Gasirea unui job in strainatate reprezinta o oportunitate prin care iti poti rotunji veniturile luna de luna, astfel incat nivelul tau de trai, dar si a celor dragi din tara, sa se poata imbunatati simtitor.

Exodul fortei de munca romanesti catre statele vestice reprezinta o realitate a ultimilor 30 de ani, iar acest trend continua si in prezent, pe fondul unor premise cu care Romania se confrunta in continuare: lipsa locurilor de munca, sistemul fiscal dezarmant pentru angajatori, coruptia, puterea de cumparare a monedei nationale samd

Daca iti doresti sa te angajezi in strainatate, acest articol poate lamuri o serie de aspecte asupra carora pot plana o multime de intrebari, pentru a te asigura ca prinzi cea mai buna oportunitate de job pentru propriile tale nevoi:

Care sunt cele mai cautate joburi in UE?

Iti doresti sa pleci din tara pentru gasirea unui trai mai bun? Urmatoarele joburi sunt cele mai cautate in spatiul UE de catre cei care aleg sa plece din Romania:

Barman

Un astfel de job implica un nivel ridicat de rezistenta in fata stresului si a programului incarcat (mai ales in timpul sezonului estival sau pe perioada vacantelor de iarna si primavara). Cei care cauta angajati pentru ocuparea pozitiei de barman isi doresc persoane cu experienta in prepararea bauturilor, abilitati foarte bune de socializare, dorinta de a invata samd.

Mai mult decat atat, un barman intr-un stat membru UE poate avea si responsabilitati pe zona de gestiune, precum intocmirea listei de vanzari zilnice, inregistrarea produselor pe o platforma online de gestiune economica, realizarea inventarului. Un astfel de job poate incepe de la 1000 de euro lunar (plus tipsuri), iar daca lucrezi pe vaz, acesta poate creste.

Muncitor in constructii

La fel ca in cazul barmanilor, lucratorii in constructii din Romania reprezinta un interes major pentru dezvoltatorii din tarile vestice, datorita seriozitatii cu care lucreaza si a experientei vaste in domeniu. Salariile pornesc de la 1.300 de euro, insa angajatorul le poate oferi membrilor din echipa de constructii cazare si masa, in functie de prevederile stipulate in contract.

Daca iti doresti sa fii vazut ca o reala optiune pentru cei care selecteaza CV-uri, experienta pe care o ai in domeniul constructiilor reprezinta un diferentiator simplu de argumentat. De asemenea, cunoasterea limbii tarii in care doresti sa lucrezi reprezinta un avantaj, deoarece munca pe santier presupune si o comunicare foarte buna intre membrii echipei.

Asistent medical generalist

Majoritatea asistentilor medicali din clinici si spitale detin aceasta calificare, ce presupune asistarea medicului la efectuarea investigatiilor clinice, efectuarea explorarilor functionale, realizarea investigatiilor paraclinice uzuale, programarea pacientilor pentru investigatii de specialitate, administrarea tratamentelor, completarea documentelor specifice samd.

Odata ce au obtinut calificarea de asistent medical generalist, cadrele medicale pot opta in continuare pentru parcurgerea altor cursuri de specializare in: radiologie si imagistica medicala, laborator, nutritie si dietetica etc Daca esti interesat de ocuparea unui astfel de post in Vest, descopera ce presupune sa fii asistent medical generalist in Germania.

Care sunt actele necesare pentru angajare?

Te-ai hotarat ca viitorul tau job va fi in spatiul vestic al Uniunii Europene? In privinta angajarii, actele de care ai de obicei nevoie sunt cele pe care le enumeram acum:

  • Carte de identitate (original + copie legalizata);
  • Cazierul judiciar emis de autoritatea competenta;
  • Dovada emisa de MAI ce arata ca in privinta ta, nu exista la momentul respectiv interdictia legala de a parasi localitatea, ori alte exercitari legale asupra dreptului la libera circulatie in afara granitelor tarii;
  • Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie, din care reiese faptul ca esti apt de munca;
  • CV actualizat;
  • Certificate de atestare profesionala, diplome si alte documente relevante pentru contextul de angajare,

Unde poti gasi oferte de job in UE?

Daca inca te afli in cautarea unui job intr-o tara din Uniunea Europeana, iata care sunt principalele instrumente de cautare pe care noi ti le recomandam:

EURES

Acesta este portalul UE pentru mobilitatea fortei de munca in spatiul comunitar. Accesarea acestei platforme iti aduce pe ecran joburi din diferite domenii de activitate, disponibile in UE, insotite de o scurta descriere si link spre pagina angajatorului.

Site-ul angajatorului

Daca ai deja cunostinta despre anumite companii din Vest care angajeaza in echipa proprie lucratori romani, o scurta vizita pe site-ul acestora poate reprezenta un pariu castigator. Poti trimite apoi CV-ul si scrisoarea de intentie direct catre adresa de mail a companiei respective, adresa pe care o gasesti la Contacte.

Entitati intermediare

Sa luam un scurt exemplu: iti doresti sa lucrezi ca asistent medical generalist in Germania. O astfel de firma poate avea contract cu angajatori din domeniul medical german, directionand catre acesta profesionisti calificati in aceasta arie de activitati. Reprezinta o oportunitate de gasire a unui job pe care nu trebuie sa o treci cu vederea.

Iata care sunt principalele informatii pe care trebuie sa le ai in vedere, atunci cand te-ai hotarat ca este timpul sa iti gasesti un loc de munca in UE. Tine cont de toate aceste recomandari ale noastre de astazi, pentru a-ti maximiza sansele de angajare, intr-un timp cat mai scurt!

#angajare, #angajare ue , #Angajari

Curs valutar

1 EUR = 4.9744 RON

-0.0002

1 USD = 4.4504 RON

-0.0153
  1. Salariu de 4.000 de euro în România pentru un job cu concurență aproape zero. Angajatorii „umblă cu limba scoasă după ei!"
  2. Orașele spre care se îndreaptă dezvoltatorii imobiliari din cauza „blocajelor” în obținerea autorizației de construcție. „Mentalitatea din București se transmite” VIDEO
  3. Locuințe noi în București. Când s-ar putea termina blocajul din sectorul imobiliar. "PUG-ul va fi Biblia noastră"
  4. De ce nu ies marii investitori imobiliari români în afara granițelor. "Vorbim de o piață tânără, cu un potențial imens" VIDEO
  5. România caută investiții. Ce îi lipsește încă pieței imobiliare din țară. "Potențialul este uriaș"
  6. Ce îi îndepărtează pe investitorii străini de pe piața imobiliară românească: „Rămânem doar cu ceea ce putem face noi înșine” VIDEO
  7. Tinerii români preferă șomajul în locul unui job. "Așteptările lor nu pot fi îndeplinite". Ce sumă primesc de la stat absolvenții de liceu care stau acasă
  8. Investițiile imobiliare românești în Europa: Ce ține piața pe loc de la extindere în afara granițelor. „Nu simțim la fel de mult dorința de a pleca peste hotare”
  9. The Real Estate Event - ediție inaugurală de succes. Jucătorii de top din industria imobiliară care au urcat pe scenă, urmăriți de 120.000 de oameni online
  10. Implicați și stresați. Cum arată viața la muncă a angajaților români față de restul europenilor SONDAJ