Ajutor de 142 de milioane de euro pentru formare profesionala si imbunatatirea conditiilor de munca

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 12:24
1482 citiri
Ajutor de 142 de milioane de euro pentru formare profesionala si imbunatatirea conditiilor de munca

Secretarul de stat in Ministerul Muncii, Alexandru Fratean a declarat, miercuri, la Timisoara ca Executivul si Comisia Europeana vor acorda un ajutor de stat de 142 de milioane de euro, in urmatorii doi ani, pentru angajarea de personal, formarea angajatilor si imbunatatirea conditiilor de munca.

Ajutoarele financiare vor fi acordate intreprinderilor din Fondul Social European. "Suma totala alocata schemelor de ajutoare de stat va fi de 142 de milioane de euro, suma disponibila in urmatorii doi ani. 61 de millioane de euro vor reprezenta subventii acordate intreprinderilor pentru angajarea de personal, 56 de milioane de euro pentru formarea profesionala a angajatilor si 25 de milioane de euro pentru imbunatatirea conditiilor de sanatate si securitate a locurilor de munca. (...)

Din subventia totala pentru sprijinirea ocuparii fortei de munca, din cei 61 de milioane de euro, 32 de milioane de euro vor fi alocati angajarii persoanelor din mediul rural", a declarat secretarul de stat in Ministerul Muncii, Alexandra Fratean, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit sursei citate, masurile fac parte din pachetul anticriza, destinate exclusiv intreprinderilor. Mai mult, subventiile pentru angajarea de personal vor fi cuprinse intre 50 si 70% din salariu.

"Vom subventiona, timp de 12 luni, jumatate din salariile noilor angajati care provin din randul somerilor, iar pentru angajarea celor care sunt in somaj de mai bine de doi ani, vom subventiona tot 50 la suta din salarii, dar timp de 24 de luni", a a mai spus aceasta, adaugand ca pentru angajarea persoanelor cu handicap subventia va fi de 75% din salariile alocate. Subventia maxima pe care o poate solicita o intreprindere este de doua milioane de euro - pentru formare profesionala, iar pentru siguranta la locul de munca, de 200.000 de euro.

Aprobarea acestora se va face dupa studiul asupra proiectului depus de intreprindere. Data de la care se pot depune cereri de finantare este 30 martie. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#intreprindere, #proiect, #subventii , #Angajari