15% dintre manageri sustin ca vor face angajari in 2011

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 13:04
1703 citiri
15% dintre manageri sustin ca vor face angajari in 2011

Un studiu efectuat de compania de resurse umane Manpower releva faptul ca 62% dintre angajatori afirma ca vor sa-si pastreze personalul actual in primul trimestru din 2011, iar 15% manifesta intentii de angajare, relateaza NewsIn.

Potrivit studiului Manpower, la care au raspuns 750 de angajatori, 17% dintre acestia spun ca isi vor reduce personalul pe parcursul primelor trei luni din 2010.

Datele arata ca, fata de trimestrul anterior, estimarile privind evolutia pietei muncii s-au inrautatit, insa sunt mult mai bune decat in perioada similara din anul trecut.

Expertii Manpower spun ca, dincolo de pesimismul dat de situatia economica generala, criza de pe piata fortei de munca trebuie interpretata drept o oportunitate, cele mai cautate locuri de munca fiind in comert, in special in vanzari, servicii clienti si administrativ.

Alaturi de comert, studiul Manpower indica un avans al cererii de forta de munca in finante, asigurari, servicii imobiliare, servicii de afaceri si industria prelucratoare. La polul opus se vor afla constructiile, industria extractiva si hotelurile si restaurantele, acolo unde cei mai multi managerii estimeaza ca angajarile vor fi foarte putine si vor fi operate disponibilizari.

Studiul Manpower arata, pe de alta parte, ca cele mai multe locuri de munca ar putea sa apara, in primul trimestru din 2011, in zonele Sud-Est si Bucuresti si Ilfov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#manageri, #angajari, #forta, #munca , #Angajari