Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

15.000 de noi angajati platiti din fonduri europene

15.000 de noi angajati platiti din fonduri europene

Ministrul Muncii Marian Sarbu, a lansat ieri schemele de finantare in valoare totala de 142 mil. euro, in urma carora companiile pot beneficia de subventionarea de pana la 75% pentru salariile noilor angajati si pot obtine fonduri pentru training si asigurarea sanatatii in munca.

Ministrul a apreciat ca din fondurile disponibile ar putea fi platite salariile a peste 15.000 de noi angajati si trainingurile pentru aproximativ 100.000 de persoane.

“Estimam ca aproximativ 4.000 de intreprinderi vor depune cereri de finantare pentru subventionarea ocuparii fortei de munca, pentru formarea profesionala si pentru asigurarea sanatatii angajatilor”, a precizat Sarbu.

Suma totala alocata pentru trei scheme de finantare este de 142 mil. euro si va fi repartizata astfel: 61 mil. euro subventii pentru noi angajari, 56 mil. euro pentru formarea profesionala a angajatilor si 25 mil. euro pentru imbunatatirea conditiilor de sanatate la locul de munca.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1608 ori
Citeste mai multe despreangajati fonduri europene job sarbu