Romanii se pot angaja mai usor in constructii in Israel

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 16:52
2535 citiri
Romanii se pot angaja mai usor in constructii in Israel

Recrutarea si angajarea temporara in Israel a muncitorilor romani in sectorul constructiilor ar urma sa fie facilitata datorita unui angajament semnat joi, la Ierusalim, de ministrul Muncii, Sulfina Barbu, si Eliyahu Yishai, vice prim-ministru si ministru de interne israelian.

Acelasi document vizeaza si accelerarea negocierilor pentru dezvoltarea unui cadru juridic mai larg in domeniul circulatiei fortei de munca, spun reprezentantii ministerului Muncii.

Totodata, documentul subliniaza interesul comun al celor doua guverne in ocuparea temporara a muncitorilor romani in Israel, in sectoare care urmeaza sa fie convenite.

Ca un prim element de materializare a angajamentelor asumate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca din Romania si Autoritatea pentru Populatie si Imigratie din Statul Israel vor incheia un protocol al carui proiect prevede ca partea romana sa sprijine firme israeliene din domeniul constructiilor, in procesul de selectare a 1.000 de lucratori romani care sa lucreze in Israel din primul trimestru al anului 2012.

Cei doi ministri au convenit si inceperea procedurilor pentru incheierea unui acord bilateral la nivel guvernamental, care sa reglementeze fluxurile de lucratori intre Romania si Israel.

Angajamentul a fost semnat cu prilejul intalnirii interguvernamentale Romania-Israel.

#angajari Romani Israel, #romani constructii Israel, #muncitori Romani Israel , #Angajari in strainatate