Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Voinea prezice o crestere economica de 3,5% pentru primil trimestru. Datele oficiale apar joi

Voinea prezice o crestere economica de 3,5% pentru primil trimestru. Datele oficiale apar joi


Economia Romaniei a inregistrat o crestere economica de cel putin 3,5% in primul trimestru, avand in vedere datele referitoare la productia industriala si consum, apreciaza ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

"Maine (joi - n.r.) se vor publica rezultatele pe primul trimestru si acum imi iau palaria de ministru si mi-o pun pe cea de analist, ceea ce am fost anterior, iar pe baza datelor despre productia industriala si consum, care sunt deja publicate pentru primul trimestru, eu ma astept la o crestere de cel putin 3,5% pentru primul trimestru", a declarat Liviu Voinea, la reuniunea anuala a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) de la Varsovia.

Acesta a spus ca, luand in calcul sezonalitatea, Romania ar putea avea o crestere economica de cel putin 4% pentru intregul an 2014.

Potrivit ministrului delegat pentru Buget, Romania este diferita, in sensul bun al cuvantului, de restul pietelor emergente, pentru ca are un deficit de cont curent redus, nu depinde de gazul rusesc decat intr-o masura redusa, are o crestere economica solida si sa urmeaza sa intre in zona euro in 2019.

La finele anului trecut, la momentul realizarii proiectului de buget pentru acest an, Guvernul a estimat o crestere economica de 2,2% pentru acest an.

La inceputul acestei luni, Comisia Europeana (CE) a imbunatatit din nou previziunile privind cresterea economica a Romaniei in 2014 si 2015, estimate acum la 2,5% in 2014 si 2,6% in 2015, fata de de 2,3% si respectiv 2,5%, cat estimase la momentul prezentarii previziunilor de iarna, in februarie.

Fondul Monetar International estimeaza ca, in acest an, Romania va inregistra o crestere economica de 2,2%, urmata de un avans de 2,5% in 2015.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1672 ori