Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Voinea: Lista de investitii prioritizata va fi adoptata la sfarsitul lunii octombrie

Voinea: Lista de investitii prioritizata va fi adoptata la sfarsitul lunii octombrie


Guvernul va adopta la sfarsitul lunii octombrie o lista de investitii prioritizate, a declarat joi ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, la postul de televiziune Antena 3.

El a afirmat ca pentru anul 2014 prioritatea zero a autoritatilor trebuie sa fie investitiile publice eficiente, iar peste trei saptamani Guvernul va adopta criteriile de prioritizare pentru investitiile publice.

"Sunt multe zone, si infrastructura de transport si infrastructura de energie, mediu, unde trebuie sa investim mai mult, cu conditia sa investim si eficient. Aici isi va face rolul o noua unitate care se creeaza acum la Ministerul Finantelor, de evaluare a investitiilor publice.

Practic, la sfarsitul lunii octombrie, Guvernul va adopta o lista de investitii prioritizate, nu doar prioritare, ci prioritizate in baza unor criterii, si toata lumea va sti - acestea sunt primele 20-30 de investitii din Romania pentru acestea alocam bani - fonduri europene, BEI, BERD, bugetul de stat. Daca ne mai ramane, dam si altceva, dar acestea sunt investitiile principale pe care vrem sa le facem in urmatorii ani", a mai spus ministrul delegat pentru buget.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1216 ori