Tichetele Elenei Udrea ne costa 4 ani de impozit forfetar

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 10:55
1449 citiri
Tichetele Elenei Udrea ne costa 4 ani de impozit forfetar

Introducerea tichetelor de vacanta, consfintita recent de Guvern, va face o gaura de doua miliarde de lei la bugetul de stat, conform estimarilor Ministerului de Finante. 

Aceleasi Finante estimeaza, prin vocea ministrului de resort, Gheorghe Pogea, ca va incasa din impozitarea forfetara a companiilor circa 350 de milioane de lei anul acesta, in cele opt luni in care este aplicabila.

Asta inseamna, dupa un calcul simplu, ca pentru a acoperi cheltuiala cu tichetele de vacanta este nevoie de aplicarea impozitului forfetar (daca incasarile se mentin la acelasi nivel) patru ani.

"Poate este vorba despre doua miliarde de euro, nu de lei. In acelasi timp, nu cred nici ca prin aplicarea impozitului forfetar se vor strange atat de multi bani la buget.

Eu cred ca ambele masuri sunt la fel de ineficiente. Nu promovarea turismului intern ne va scoate din criza si nu impozitul forfetar va aduce veniturile de care este nevoie la bugetul de stat", a declarat pentru Gandul Liviu Voinea, director executiv al Grupului de Economie Aplicata (GEA).

La o valoare medie de 500 de euro pe angajat la tichetele de vacanta acordate doar bugetarilor reiese un efort bugetar de 750 de milioane de euro, respectiv trei miliarde de lei, cu 50% mai mult decat estimarea Finantelor.

Trei miliarde de lei, adica incasarile pe cinci-sase ani din impozitul forfetar. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tichete, # udrea, # pogea, # impozit, # forfetar , #stiri Liviu Voinea