Ravagiile impozitului minim

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 10:26
1459 citiri
Ravagiile impozitului minim

Criza a speriat si antreprenorii, indiferent de domeniul in care activeaza. Numarul de noi inmatriculari de firme a fost mai mic decat numarul de firme care au ales sa-si suspende activitatea in 2009, potrivit informatiilor obtinute de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

"Este vorba despre o natalitate negativa. Vinovata de aceasta situatie este cresterea impozitelor si bineinteles, reculul financiar pe care-l experimenteaza intreaga piata. Nu stiu ce solutii se puteau lua pentru a impiedica natalitatea negativa insa in nici un caz nu trebuia crescuta fiscalitatea. Marirea impozitului forfetar si introducerea impozitului minim au fost printre principalii vinovati", a declarat Liviu Voinea, directorul Grupului de Economie Aplicata.

"In cazul constructiilor se poate vorbi despre caderea diversilor subfurnizori, despre o problema a pietei, si nu despre optimizarea impozitelor pe salarii cum se intampla, cred eu, la majoritatea companiilor", a explicat Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri.

Introducerea taxei forfetare, de exemplu, a avut un rol benefic pentru ca astfel se impiedica infiintarea de companii fictive, spune el.

 

#impozite, # fiscalitate, # forfetar, # minim, # inmatriculari, # firme , #stiri Liviu Voinea