Liviu Voinea infirma ca fiscalitatea va creste pentru PFA si drepturi de autor

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 11:54
1541 citiri
Liviu Voinea infirma ca fiscalitatea va creste pentru PFA si drepturi de autor
Sursa foto: Realitatea.net

Fiscalitatea pentru Persoanele Fizice Autorizate (PFA) si drepturi de autor nu va creste, a anuntat, vineri, Ministerul Finantelor Publice (MFP).

"In ciuda faptului ca, inca din data de 8 august 2013, Ministerul Finantelor Publice a emis un comunicat prin care dezmintea informatiile aparute in presa, potrivit carora, in urma acordului cu FMI, ar urma sa creasca fiscalitatea pentru PFA-uri si drepturi de autor, o parte din mass-media continua sa dezinformeze opinia publica. Angajamentele din Acordul cu Fondul Monetar International apar sub forma de actiuni prioritare, criterii structurale si tinte indicative, toate acestea avand termene precise de implementare.

In aceste conditii, Ministerul Finantelor Publice infirma, inca o data, zvonurile complet nefondate privind existenta unor masuri concrete, prin care ar creste fiscalitatea pentru PFA-uri si drepturi de autor", se mentioneaza intr-un comunicat al ministerului de resort.

La randul sau, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a intarit faptul ca fiscalitatea nu va creste nici pentru PFA-uri si nici pentru drepturile de autor.

"Nu creste fiscalitatea pentru PFA-uri si drepturi de autor, nici de maine, nici de la 1 ianuarie 2014. Nu creste fiscalitatea, nici contributiile, nici alte taxe. De cate ori trebuie sa repetam aceasta informatie pentru a ramane la opinia publica? In scrisoarea de intentie nu exista niciun angajament al Guvernului de a creste fiscalitatea pentru aceste categorii de venituri", a afirmat, vineri, Voinea, intr-o interventie telefonica, la Realitatea TV.

Si la inceputul lunii august, ministrul delegat pentru Buget a afirmat ca regimul fiscal din Romania nu se modifica, iar taxele si impozitele nu cresc in urma semnarii acordului cu FMI.

"Noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau aparitia de noi taxe sau impozite. Am senzatia ca s-a intrat intr-o campanie in care se incearca sa se acrediteze ideea ca in Romania se schimba regimul fiscal si cresc taxele si impozitele. Nici vorba. Se modifica si se introduc cateva accize pentru alcool si pentru produsele de lux", a spus, atunci, Voinea.

Potrivit MFP, finalizarea negocierilor cu partenerii internationali (Comisia Europeana, FMI, Banca Mondiala) si intocmirea proiectului scrisorii de intentie si a celui privind memorandumul de politici economice si financiare reprezinta un succes al Romaniei pe linia mentinerii increderii mediilor financiare internationale si a investitorilor straini in politicile macroeconomice ale Guvernului.

"Proiectele scrisorii de intentie si, respectiv, ale memorandumului nu sunt inca documente publice. In consecinta, materialele pe aceasta tema care se vehiculeaza in presa nu provin din surse oficiale si nu pot fi confirmate inainte de aprobarea lor de autoritatile romane, boardul FMI, respectiv consiliul ECOFIN al Uniunii Europene.

Suntem in masura sa infirmam, insa, existenta unor masuri concrete prin care ar creste fiscalitatea pentru PFA-uri si drepturi de autor sau cresterea contributiilor de asigurari de sanatate pentru persoanele cu venituri mari care au in intretinere membri ai familiei care nu contribuie la sistemul de asigurari de sanatate, asa cum s-a vehiculat recent in mass-media. Guvernul isi propune in schimb identificarea unor solutii in scopul reducerii poverii impozitarii muncii", a reiterat MFP.

#acord fmi romania, #crestere taxe si impozite, #taxe drepturi de autor, #impozite PFA, #Voinea taxe si impozite , #stiri Liviu Voinea