Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Liviu Voinea: Fondul Proprietatea, in loc sa-i despagubeasca pe fostii proprietari, imprumuta statul

Liviu Voinea: Fondul Proprietatea, in loc sa-i despagubeasca pe fostii proprietari, imprumuta statul
Profesorul universitar Liviu Voinea, director la GEA, a declarat marti ca lipsa de bani a determinat Guvernul sa se imprumute de doua ori intr-o saptamana cu 1 miliard de lei, printre institutiile de la care a luat bani fiind si Fondul Proprietatea. "Fondul de pensii s-a finantat pana acum singur, acum se finanteaza de la bugetul de stat, ceea ce nu e normal. Guvernul nu mai are bani, s-a imprumutat de doua ori intr-o saptamana cu 1 miliard de lei. A cumparat de la Fondul Proprietatea, CEC si Eximbank, care  au imprumutat statul la o dobanda de 14%. Deci, Fondul Proprietatea, de exemplu, in loc sa-i despagubeasca pe fostii proprietari imprumuta statul", a declarat Liviu Voinea, director la Grupul de Economie Aplicata.
Liviu Voinea sustine ca demersul Guvernului de a se imprumuta "arata ca nu mai sunt bani pentru cheltuielile curente"."Nu e vorba doar de fondul de pensii, tot bugetul este o harababura si este mentinut asa, tocmai ca sa se poata face astfel de rectificari. Sunt probleme reale de finantare.

S-a luat de la Educatie, dar pot sa va spun ca Ministerul Educatiei nu mai are bani pentru bugetul in curs, nu se mai dau bani pentru finantarea de baza", a ami spus Liviu Voinea. El a dat ca exemplu situatia universitatilor de stat, "care primeau 90% la inceputul anului si 10% la sfarsitul lui. Cei 10% de la sfarsit nu se mai dau, in schimb se iau bani de la Educatie pentru Ministerul Muncii", a completat Liviu Voinea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1347 ori