Vezi care sunt cumparatorii fideli ai calatoriilor in spatiu

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 09:19
1238 citiri
Vezi care sunt cumparatorii fideli ai calatoriilor in spatiu

Clientii din regiunea Asia-Pacific au cumparat "aproximativ 15%" din biletele vandute pentru calatorii in spatiu, in ciuda unei limitari privind numarul de locuri de vanzare Virgin Galactic in China.

Noua din aproape 500 de bilete vandute in toata lumea au fost cumparate de catre clientii din Singapore, unde sunt cei mai multi milionari din Asia.

"Vehiculul spatial este fabricat in SUA, deci intra sub incidenta unui set de reglementari in Statele Unite, ceea ce inseamna ca exista unele tari unde, in prezent, nu ne este permis sa vindem bilete", a explicat Stephen Attenborough, directorul comercial Virgin Galactic, citat de Luxuo.

Precizarile vin dupa ce compania a facut inca o vanzare record pe piata din Asia. Un om de afaceri din Singapore, sotia si cei doi copii au platit 1 milion de dolari pentru a deveni prima familie din Asia care va efectua o calatorie in spatiu alaturi de Virgin Galactic.

"Am servit masa de pranz ieri alaturi de o persoana din Singapore, care pana la sfarsitul mesei, a semnat un contract pentru un zbor in spatiu nu doar pentru o persoana, ci pentru intreaga familie", a adaugat Attenborough.

Attenborough a declarat ca acest client i-a inmanat un cec de 1 milion dolari si a cerut sa ramana anonim pentru ca "se pare ca nu i-a spus sotiei sale inca".

"Deci, el va deveni, sau el si familia lui vor deveni, prima familie din Asia pentru a deveni astronauti impreuna", a spus Attenborough.

Virgin Galactic a vandut inca din 2005 locuri pentru zborurile in spatiu, care ajung si la 200.000 de dolari pe loc. Compania urmeaza sa lanseze zboruri si din New Mexico insa, nu are inca stabilita o programare a acestora.

Anticipand cresterea cererii pe piata turismului spatial, Attenborough a declarat Virgin Galactic a comandat deja mai multe nave spatiale.

#zbor spatiu pret, #zbor spatiu familie , #Viata personala