Secretul unei vieti implinite in 8 sfaturi care au de-a face prea putin cu banii

Marti, 28 Octombrie 2014, ora 08:40
4517 citiri
Secretul unei vieti implinite in 8 sfaturi care au de-a face prea putin cu banii

Implinirea in viata se poata masura prin succes, dar si acesta poate fi interpretat in diverse feluri. Scopul final in viata unui individ poate inregistra "mutatii" odata cu trecerea anilor, iar in multe cazuri, banii nu garanteaza sentimentul de implinire al acestuia.

O scurta trecere in revista a elementelor din viata unui antreprenor arata ca o mare parte dintre acestea au prea putin de a face cu sumele aflate la dispozitia persoanei respective. O scurta trecere in revista a opt elemente care asigura un sentiment de plenitudine in viata unei persoane este facuta de Peter Voogd, unul dintre antreprenorii de top ai momentului, pentru revista Business Insider.

1. Trairi autentice

Viata interioara bogata este un element care iti da sentimentul de implinire. Iar aceasta consta intr-o minte clara, o gandire impecabila si traire autentica. Viata interioara bogata a unei persoane da valoare si putere acesteia.

2. O viata sanatoasa

Valoarea sanatatii fizice este apreciata abia la batranete, din pacate. Sanatatea este apreciata la adevarata valoare abia cand boala isi loc in organism. Sacrificarea sanatatii de dragul banilor nu isi are rostul, din moment ce banii nuiti pot cumpara sanatatea pierduta.

3. In mijlocul familiei

Timpul, in special cel petrecut cu cei dragi, nu poate fi nici evaluat, nici rascumparat. Asigura-ti o viata de familie stabila si stai in preajma celor dragi cat mai mult timp. In timp, o viata de familie stabila iti va asigura un sprijin nebanuit in momentele de cumpana.

4. Fa-ti treaba cu devotament

Alege-ti meseria care iti place sa fa-ti treaba constiincios. Atitudinea pe care o ai la locul de munca iti va determina viitorul. Conform unui sondaj Gallup, 71% dintre angajatii din ziua de astazi sunt lipsiti de concentrare la locul de munca. Atata timp cat faci ceea ce iti place si o faci cu pasiune, o zi de munca nu va fi resimtita ca o zi de efort. Este important ca la finalul carierei sa stii ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta pentru a-ti atinge tintele profesionale.

5. Libertate financiara

Conform unui sondaj recent, doar 5% dintre noi vor avea un grad de stabilitate financiara la implinirea varstei de 65 de ani. Banii conteaza prin prisma libertatii de decizie pe care ti-o ofera, asa ca asigura-ti un plan de stabilitate financiara inca din tinerete. Te va ajuta sa iei deciziile corecte pe parcursul vietii si sa traiesti fara compromisuri.

6. Stai in randul elitelor

Cauti succesul? Atunci inconjoara-te de oameni de succes. Felul acestora de a vedea viata si stimulii intelectuali ai relatiilor cu ei isi vor pune amprenta asupra ta slefuindu-ti in timp calitatile native.

7. Nu te lipsi de bucurii

Pana la o urma, viata este o aventura! Asigura-te ca vei beneficia de cele mai surprinzatoare experiente si amintiri care sa iti infrumuseteze viata. Nu te lipsi de bucuriile vietii doar de dragul succesului.

8. Lasa-ti amprenta in viata

Lasa o amprenta in vietile celor pe care ii cunosti. Generozitatea si atentia pentru ceilalti pot sa iti paveze drumul catre success intr-un mod nebanuit si in acelasi timp sa te faca sa te simti implinit. Rapeste un pic din timpul tau zilnic pentru a-l acorda celorlalti. Este cel mai sigur mod de a nu rata trecerea vietii!

#viata implinita, #viata de succes, #succes antreprenorial , #Viata personala