Hugh Grant, despagubit de News Corp. dupa scandalul interceptarilor ilegale

Luni, 24 Decembrie 2012, ora 13:08
1604 citiri
Hugh Grant, despagubit de News Corp. dupa scandalul interceptarilor ilegale

Actorul britanic Hugh Grant va fi despagubit cu "o suma de bani considerabila" de grupul de presa condus de magnatul Rupert Murdoch, in urma scandalului interceptarilor telefonice ilegale practicate de tabloidul News of the World, potrivit Reuters.

Anuntul a fost facut de catre avocatul lui Hugh Grant, vineri, fara a fi mentionata suma exacta pe care actorul o primeste in urma acestei intelegeri. Hugh Grant, un critic inversunat al presei de tip tabloid, va dona banii asociatiei Hacked Off, care se ocupa de monitorizarea bunelor practici in media.

"Hugh Grant a ajuns astazi la o intelegere in ceea ce priveste cererile sale anterioare de daune, in urma activitatilor ilegale ale jurnalistilor News of the World si ale altor jurnalisti de-a lungul multor ani", potrivit declaratiei avocatului lui Hugh Grant.

Actorul Hugh Grant a fost martor in procesul care a fost implicat tabloidul News of the World, in noiembrie 2011. Grant a fost una dintre vedetele care au actionat in justitie filiala britanica a News Corp, grup detinut de magnatul Rupert Murdoch.

"Am ajuns la o intelegere cu NI (News International), toti banii si mai mult decat atat vor fi virati in conturile Hacked Off. La timp pentru Craciun, Rupert", a scris, vineri, Hugh Grant pe contul sau de Twitter.

Pe de alta parte, filiala britanica a grupului News Corp., care publica tabloidul News of the World, inchis in iulie 2011, a despagubit pana in prezent cateva zeci de persoane care au depus plangere in acest scandal al interceptarilor telefonice.

Astfel, actorul Jude Law si fostul vicepremier laburist John Prescott se numara printre victimele interceptarilor telefonice realizate de tabloidul News of the World care au fost despagubite, in prima parte a acestui an.

Jude Law si Danni Minogue, printre despagubiti

De asemenea, fosta sotie a actorului Jude Law, Sadie Frost, fotbalistul echipei Chelsea Ashley Cole si cantareata australiana Danni Minogue fac parte dintre celebritatile care au fost despagubite.

Jude Law a primit despagubiri de 130.000 de lire sterline (156.000 de euro), Sadie Frost a primit 50.000 lire sterline (60.000 de euro), deputatul laburist Chris Bryant a primit 30.000 de lire sterline (36.000 de euro). Suma platita fotbalistului Ashley Cole nu a fost facuta publica.

Cazul interceptarilor, care dateaza de la inceputul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea mai multor jurnalisti, retinerea unui corespondent la Casa Regala si a unui detectiv privat, si de mai multe demisii, intre care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui David Cameron, care a fost editor la NOTW.

In acest an, politia britanica a operat mai multe arestari, printre acestea numarandu-se Coulson, dar si Rebekah Brooks, fosta directoare a News International - divizia britanica a News Corp. - si fost redactor-sef al NOTW, insa cei mai multi au fost eliberati pe cautiune.

Se stie ca telefoanele a sute, chiar mii de personalitati - membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema si sportive - au fost ascultate de jurnalisti.

#scandal interceptari telefonice, #despagubiri Hugh Grant, #despagubiri News Corp, #scandal interceptari News of the World, #interceptari tabloid Murdoch , #Viata personala