Cum sa va informati corespunzator asupra unui camin de batrani

Marti, 07 Martie 2017, ora 17:20
1980 citiri

(P) Necesitatile unei persoane in varsta din viata noastra nu sunt de neglijat, iar ingrijirea si atentia pe care trebuie sa o primeasca sunt indispensabile de la o anumita varsta sau dintr-un anumit punct.

Sunt anumite familii care isi permit angajarea unui asistent personal, pe cand altii apeleaza la serviciile unui azil de batrani.

Indiferent de situatia in care va aflati trebuie sa tineti cont de anumiti factori decizivi. Avem responsabilitatea de a fi alaturi de batranii sau de neajutoratii nostri la fel cum si ei au fost alaturi de noi in copilarie si pe tot parcursul vietii.

Exista momente in viata cand intreaga dinamica a familiei se schimba. Cei care ne-au iubit, ingrijit, hranit, imbracat si au fost acolo pentru noi atunci cand am avut nevoie nu mai pot fi toate aceste lucruri. De multe ori vine acel moment cand copilul devine parinte.

Aceasta tranzitie vine treptat in anumite camine si incepe prin preluarea anumitor responsabilitati de catre copii sau nepoti, precum platirea facturilor, efectuarea cumparaturilor sau acompanierea la analize si controale medicale. Dar in anumite cazuri, starea de sanatate devine atat de precara incat serviciile unui camin de batrani devin extrem de necesare.

Si totusi care sunt criteriile de respectat pentru alegerea unei astfel de institutii? In primul rand trebuie sa stiti ca daca apropiatul dvs. primeste un ajutor de handicap datorita unei boli psihice sau fizice acesta nu se poate interna intr-un camin de batrani de stat fara a pierde acel ajutor financiar.

In al doilea rand trebuie sa efectuati o analiza corespunzatoare in cadrul azilelor pe care le-ati considerat potrivite. Cereti opinii cu privire la eventualele abuzuri care ar putea avea loc in institutie, consultati mediul online pentru recenzii sau vizitati locatia si intrati in discutie cu rezidentii actuali.

Locatia este extrem de importanta. O distanta scurta de parcurs intre locuinta dvs. sau locul de munca si caminul de batrani este avantajoasa.

De asemenea personalul pe care il intampinati va poate ajuta in a face o alegere corecta. Intrebati-va cum ar reactiona apropiatul dvs. la ingrijirea care i se ofera de catre personal.

Serviciile oferite de catre azilul respect ar trebui sa fie in coordonanta cu necesitatile pacientului. Daca acesta sufera de o anumita afectiune, asigurati-va ca o poate primi. De asemenea daca exista un suport pentru cazuri de urgenta, daca monitorizarea rezidentilor este efectuata corespunzator, daca alimentatia este potrivita si daca medicamentia este respectata.

Nu in un ultimul rand trageti o concluzie si cu privire la curatenie si intretinere. Este locatia curata? Va lasa impresia ca ingrijitori caminului intretin locatia corespunzator si ca se implica constant in mentinerea igienei?

Toate aceste caracteristici ar trebui luate in considerare in momentul in care sunteti in cautarea unui camin de batrani.

Luarea acestei decizii trebuie sa vina din familie, toti membri implicati trebuie sa participe in aceasta alegere transformand astfel o decizie extrem de dificila intr-una inteleapta si promta.

Din experienta lor, membrii caminului de batrani Domnesti ne ajuta cu urmatoarele informatii care pot fi gasite si la adresa www.azil-de-batrani-bucuresti.ro.

Acestia ne transmit ca cele mai usoare tranzitii din randul rezidentilor sai au fost atunci cand familia acestora locuia in apropierea caminului sau cand vizitele acestora erau efectuate frecvent, deoarece indiferent de capacitatile locatiei de a oferi ingrijire, sprijinul familiei a contant enorm in fiecare situatie.

Alegeti cu atentie viitorul camin al bunicilor sau al parintilor vostri si nu uitati ca desi ingrijirea este afectuata corespunzator in respectiva facilitate, sprijinul vostru, al familiei trebuie sa exista pe cat de mult posibil.

#camin batrani Bucuresti , #Viata personala