Cluburile miliardarilor: Iahturi, insule si muzee, biletul de intrare

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 13:28
3215 citiri
Cluburile miliardarilor: Iahturi, insule si muzee, biletul de intrare

Miliardarii sunt ei insisi un club exclusivist, iar averea le permite sa devina membrii unor cluburi la care biletul de intrare poate fi colectia de masini vintage, muzeele detinute sau insulele din proprietate.

Iata care sunt cele mai exclusiviste cluburi din lume, potrivit Businessinsider.

Clubul Proprietarilor de case de peste 100 de milioane de dolari

Cel mai important membru al clubului este Mukesh Ambani, proprietarul celei mai scumpe case din lume, Antilla, estimata la un miliard de dolari. Pe lista membrilor se mai numara Roman Abramovici, care detine o casa de 250 de milioane de lire in Londra, o femeie de afaceri din Ucraina, Elena Franchuk, cu o vila in stil victorian in valoare de 161 milioane de dolari si Yuri Milner, fondatorul Sky Technologies, cu un conac in valoare de 100 milioane dolari in Silicon Valley, SUA.

Clubul Proprietarilor de masini de epoca

Printre membrii acestui club se numara: Vijay Mallya, proprietarul United Breweries Group, care detine printre altele un Rolls Royce din 1913.

Ralph Lauren nu putea lipsi de pe lista membrilor, pentru ca detine o colectie de 11 masini de epoca printre care: Blower Bentley din 1929, Mercedes-Benz "Count Trossi" SSK din 1930, Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe din 1938 si Alfa Romeo 8C 2900 Mille Miglia din 1938.

Un alt nume in aceasta lista este sultanul din Brunei, care detine in colectia sa de 5.000 de masini si cateva modele de epoca de la Ferrari, Rolls-Royces si Porsche.

Clubul Proprietarilor de Insule

Sunt foarte putini miliardari care si-au cumparat o insula. Vijay Mallya si-a cumparat chiar mai multe: o insula in Europa, un sir de insule in arhipelagul Maldive si insula Thinnakkara.

Si miliardarul Richard Branson, proprietarul Virgin Records detine mai multe insule, printre care Necker, Mosquito sau Makepeace. Cofondatorul Microsoft, Paul Allen detine o insula in Oceanul Pacific.

Clubul Proprietarilor de Muzee

Cel mai nou membru al clubului este Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, care in martie 2011 a deschis Muzeul Soumaya in Mexico City.

Alti miliardari care si-au cheltuit averea pe arta sunt: Ronald Lauder, mostenitorul lantului Estee Lauder, care detine Neue Galerie din New York, Francois Pinault care si-a expus bijuteriile in valoare de peste 1,7 miliarde de dolari in propriul muzeu, Palazzo Grassi din Venetia sau Lee Kun-Hee, presedintele grupului Samsung a deschis Muzeul Samsung, ce gazduieste opere de arta coreeana.

Clubul Proprietarilor de iahturi

Iahturi par a fi achizitia favorita a miliardarilor. Co-fondatorul Microsoft, Paul Allen detine un iaht numit Octopus.

Miliardarul rus Roman Abramovici detine doua iahturi private, intre care cel mai mare iaht din lume, Eclipse. Al Waleed bin Talal, un om de afaceri saudit detine un vas placat cu aur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#iaht lux, #iaht oameni bogati, #case oameni bogati, #cluburi bogati, #cluburi cei mai bogati oameni din, #cluburi miliardari, #cluburi milionari , #Viata personala