Cine este noua Prima Doamna a Romaniei, Carmen Iohannis

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 12:40
2074 citiri
Cine este noua Prima Doamna a Romaniei, Carmen Iohannis
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Noua Prima Doamna a Romaniei, Carmen Iohannis, si-a reluat activitatea la liceul din Sibiu in care preda engleza, ca de obicei, in loc sa se plaseze in centrul atentiei, in urma victoriei obtinute in alegerile prezidentiale de duminica de catre sotul ei Klaus Iohannis, relateaza Euronews.

Desi este sotia celui mai puternic om din tara, ea spera sa poata "jongla" cu prioritatile, scrie postul pe site, conform Mediafax.

"Incerc sa-mi fac cat mai bine pot meseria intotdeauna si sper ca, in calitate de Prima Doamna, sa fac la fel", a declarat Carmen Iohannis.

Elevii ei au fost fericiti sa-i arate ca o apreciaza, scriind pe tabla alba mesaje, intr-o engleza perfecta noteaza postul, ca "You are the Best" si "We love you".

Ea le-a prezentat deja "lectia" victoriei sotului sau.

"Le-am spus elevilor ca aceasta (victorie) este o dovada in plus a faptului ca bunul simt, modestia si intentiile bune inving intotdeauna pana la urma", a declarat noua Prima Doamna.

Abordarea pragmatica a noii Prime Doamne pare ca se potriveste cu stilul politic al presedintelui-ales, comenteaza Euronews.

Insa surpriza pe care i-au pregatit-o elevii ei nu permitea modestia. Aliniati de-a lungul unui culoar, ei i-au cantat "We are the champions" dupa ce Carmen Iohannis a intrat in incinta.

Klaus Iohannis si-a cunoscut sotia intr-un grup de prieteni

Carmen Iohannis are 54 de ani si este profesoara de limba engleza, materie pe care o preda la Colegiul "Gheorghe Lazar" din Sibiu din 1990.

Carmen si Klaus Iohannis sunt casatoriti de 25 de ani. Intr-un interviu pentru Pro TV, Klaus Iohannis a declarat ca si-a cunoscut sotia intr-un grup de prieteni si au decis sa ramana impreuna.

Presedintele ales spune ca sotia sa este pregatita sa isi asume rolul de Prima Doamna.

"Este pregatita sa fie Prima Doamna. Ne-am asumat amandoi ca aici vom ajunge si am luat in calcul sa venim la Bucuresti", a declarat Klaus Iohannis.

In anul 2013, Carmen Iohannis a obtinut venituri de 26.247 lei ca profesoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#klaus iohannis, #sotie iohannis, #Carmen Iohannis , #Viata personala