Ce nu stiai despre sexualitatea barbatilor

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 15:53
2889 citiri
Ce nu stiai despre sexualitatea barbatilor

Din timpuri vechi, oamenii s-au straduit sa descopere leacuri pentru vindecarea frigiditatii femeii, dar mai ales sa gaseasca remedii eficace pentru vindecarea impotentei masculine.

Multa vreme au fost folosite - si mai sunt aplicate si in prezent - extrase din plante, cu efect euforizant, care intensifica dorinta si cresc performanta sexuala.

Un remediu excelent si un stimulator general si sexual este extras din planta braziliana "muira puama", fiind un bun stimulator al potentei si al erectiei.

Sa nu uitam nici de binecunoscutul afrodisiac yohimbina, alcaloid extras initial din coaja unui copac african, care in prezent se prepara sintetic in laboratoare. Pe langa efectul de congestie pelviana, care favorizeaza producerea erectiei prin stimulare parasimpatica, yohimbina are si proprietati hipotensive si vasodilatatoare, fiind utilizata in diverse alte afectiuni.

Ce substante din creier sunt responsabile de procesul sexual al barbatilor

Un interes deosebit a fost acordat in ultimul timp unor constituenti chimici naturali ai creierului, monoamine cerebrale, descoperiti recent si care au fost numiti neurotransmitatori centrali.

Aflati in cantitati infime in creier, ei mediaza relatiile intre acesta si hipofiza, prin intermediul hipotalamusului.

Existenta in creier a acestor amestecuri responsabile de erectie si ejaculare explica dependenta acestor reactii sexuale de factorii psihici si nervosi.

O serie de observatii au aratat ca neurotransmitatorii au functii diferite in creier si chiar opuse, fiind susceptibili de a declansa reactii sexuale - catecolaminele - sau de a le opri - serotonina.

Dopamina cerebrala, de pilda, este o amina biogena, care suprima efectele deprimante ale prolactinei asupra sexualitatii.

Se banuia la un moment dat existenta unui cuplu angatonist serotonina-dopamina, presupunandu-se ca perturbarile acestui cuplu ar sta la originea unori stari de impotenta.

Cercetari experimentale au remarcat faptul ca indepartarea unor zone din creier produce la animalul de experiment declin sexual, pe cand iritarea acelorasi zone produce manifestari de hiperexcitatie sexuala.

La om, din cauza dificultatii de abordare a creierului, observatiile sunt limitate. S-a descris insa impotenta la barbati cu epilepsie temporala sau hipersexualitate cu priapism si senzatii genitale puternice, dupa operatii efectuate pe lobul temporal, ceea ce indica participarea acestei zone in comportamentul sexual al individului.

Legatura dintre creier si gonade explica rasunetul pe care il au afectiunile psihiatrice asupra sexualitatii individului, ca si efectul inhibitor sexual al dozelor mari si prelungite de substante psihotrope.

Potenta si suplimentele naturale

In prezent, comportamentul sexual al barbatului poate fi influentat prin produse naturale, cum este cazul produsului power v8, recomandat de urologii din Romania ca fiind produsul nr.1 pentru imbunatatirea performantelor sexuale ale barbatilor, ce actioneaza selectiv asupra proceselor biochimice din creier, reusind sa dirijeze raspunsurile sexuale si favorizand producerea erectiei sau modificand durata ejacularii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#supliment pontenta barbati, #supliment virilitate , #Viata personala