Cat costa parcarea in ansamblurile rezidentiale?

Marti, 13 Martie 2012, ora 13:34
3474 citiri
Cat costa parcarea in ansamblurile rezidentiale?

Parcarea este fara doar si poate o problema spinoasa a Bucurestiului, chiar si cand este vorba de complexurile rezidentiale.

In Bucuresti, pretul unui loc de parcare poate ajunge si la 8.000 de euro. Afla care sunt cele mai bune variante de parcare in Bucuresti.

Parcarile supraterane, cu 25 - 30% mai ieftine decat cele subterane

Varianta practicata cel mai frecvent in cazul locurilor de parcare este achizitionarea acestuia prin plata integrala. Sumele solicitate de dezvoltatori difera insa in functie de amplasarea spatiului respectiv (suprateran sau subteran), dar si de complexul rezidential in care se afla.

In zona Lujerului, de exemplu, pretul unui loc de parcare in incinta ansamblului Quadra 2, dezvoltat de Conarg, ajunge la 3.500 euro in parcarea exterioara si 5.000 euro in parcarea interioara.

Conform datelor Proiecte.biz, diferente de pret se observa si pentru spatii de parcare aflate in ansambluri rezidentiale diferite, dar aflate relativ in aceeasi zona a orasului. Un exemplu in acest sens este cartierul Titan.

Daca locatarii din ansamblul Evocasa Armonia (Adama) platesc 8.000 euro pentru un loc de parcare subteran, cei din complezul Rasarit de Soare (Conarg) scot din buzunar 2.700 euro pentru un loc la suprafata sau 4.500 euro pentru unul aflat la demisol.

In cazul unui cartier peste medie, cum este Pipera, pretul unui loc de parcare pastreaza standardul: in incinta complexului Citylights Pipera (dezvoltat de Incredo), achizitionarea unui loc de parcare in subteran il costa pe locatar 8.000 euro.

Plata pe luna: in rate sau cu chirie

Pentru ca achizitionarea unui loc de parcare sa nu ii scoata dintr-o data din buzunar proprietarului cateva mii de euro, exista si varianta platii esalonate sau a inchirierii lui.

Ansamblurile Rasarit de Soare sau Quadra 2 pun la dispozitia celor interesati posibilitatea achitarii in rate a locului de parcare, platind initial un avans de 5% din valoare si apoi o rata de 30 euro pe luna pentru un loc aflat in exterior sau 50 euro pe luna pentru varianta in interior.

O alta optiune este inchirierea locului de parcare din incinta ansamblului rezidential in care locuiesti. Dezvoltatorul imobiliar Domus Stil apeleaza la aceasta varianta pentru clientii proiectelor rezidentiale Rin Grand Residence si Confort City.

Daca in cazul primului, chiria pe luna este de 120 lei intr-o parcare supraetajata, in cazul celui de-al doilea, vorbim de chirii anuale de 600 RON pentru parcarea supraterana si 785 lei pentru cea subterana. Si locatarii din Citylights Pipera au la dispozitie varianta inchirierii, in schimbul a 35 euro pe luna.

Ai locuinta, ai gratuit si loc de parcare

Exista si cazuri in care, odata cu achizitionarea unei locuinte in cadrul unui complex rezidential, beneficiezi in mod gratuit si de loc de parcare. Un exemplu in acest sens este ansamblul rezidential Green City din zona 1 Decembrie, unde nu vorbim insa de apartamente, ci de case construite. Si in Citylights Pipera cumparatorii pot beneficia de loc de parcare, contravaloarea acestuia fiind inclusa in pretul apartamentului achizitionat.

Proiecte.biz este portalul imobiliar dedicat proiectelor noi de pe segmentul rezidential, proiecte aflate in plin proces de vanzare, in toate zonele Bucurestiului. Portalul functioneaza sub forma unei regii online de vanzari imobiliare, dezvoltate de AgentieNET incepand cu 2007. In prezent, detine in portofoliu aproximativ 70 de proiecte imobiliare noi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parcare masini, #ansambluri residentiale parcare, #pret loc parcare Bucuresti, #costuri loc parcare Bucuresti , #Viata personala