Urmeaza principiile Feng Shui pentru relaxare, la sfarsit de an

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 00:00
3417 citiri
Urmeaza principiile Feng Shui pentru relaxare, la sfarsit de an
Foto: inspiredfengshuilife.com

Arta Feng Shui va poate ajuta sa traiti in armonie cu mediul inconjurator, fie acasa, fie la serviciu. Desi cel mai indicat este sa apelati la un expert care sa va calculeze configuratia specifica doar casei dumneavoastra, puteti sa creati energie si armonie in spatiul propriu urmand principiile acestui domeniu fascinant si totodata foarte practic.

Chiar daca nu ati aplicat principii Feng Shui pana acum, incercati sa incorporati din sfaturile noastre si veti putea obtine mai multa relaxare spre finalul acestui an.

Mai intai creati spatiu pentru ceva nou

Ca sa ajungeti la armonie in spatiul dumnevoastra mai intai este bine sa observati cum este el in prezent.

Puteti incepe cu o scurta analiza a spatiului de acasa sau de la birou: este prea incarcat de obiecte, decoratiuni si mobilier sau, dimpotriva, este prea steril si gol?

Daca aveti prea multe obiecte, care pot fragmenta sau chiar bloca fluxul de Qi (energie) este bine sa va ganditi la ce puteti renunta.

Daca spatiul e prea gol si lipsit de culoare si personalitate, stabiliti ce culori va plac si apoi alegeti cum sa va jucati cu ele folosind cele cinci elemente despre care vom discuta (aproape) imediat.

Echilibru Yin-Yang

Energia Qi, care este baza a tot ce ne inconjoara, are o multime de manifestari, dar cele fundamentale sunt Yin si Yang, adica energia statica si cea dinamica.

Un bun echilibru intre cele doua va poate asigura o atmosfera placuta, iar oricine va va vizita se va simti imediat bine fara a sti, poate, ca dumneavoastra ati aplicat principii Feng Shui.

Yin-ul este adus in amenajari prin culori pastelate, iluminare subtila, indirecta, materiale moi si mate, forme rectangulare. Yang-ul poate fi sporit prin culori mai intense, iluminare directa, din mai multe surse, materiale lucioase, oglinzi, fantani sau acvarii.

Formele rotunde si cele ondulate promoveaza miscarea energiei (adica activitati de tip Yang, care presupun circulatia persoanelor, fluxul lor printr-un spatiu dat), iar patratul si cubul stabilitatea si linistirea ei (adica activitati de tip Yin, odihna si relaxarea, meditatia).

Armonia celor cinci elemente

Cele cinci elemente Feng Shui, despre care a auzit toata lumea, sunt de fapt manifestari ale energiei in planul tangibil, real, prin culori si forme.

Ele pot fi incorporate in amenajarea casei si biroului dumneavoastra in mod discret, armonios, Feng Shui neinsemnand sa ne umplem casa de nenumarate statuete si talismane vandute sub eticheta atat de atragatoare "Feng Shui".

Ca sa ramanem la elemente si cum le putem folosi, sa incepem cu focul, care se manifesta prin culorile rosu, portocaliu si alte nuante solare si forme triunghiulare si piramidale.

Am inceput cu el pentru ca acum este o perioada festiva si suntem tentati sa abuzam de decoratiuni rosii, dar trebuie sa stim ca focul este un puternic activator si este bine sa il folosim cu moderatie.

Focul se intelege bine cu pamantul, un element de echilibru legat de patrat si cub si de maro, ocru si bej; il putem folosi cu incredere oricand avem nevoie de stabilitate si liniste in amenajari, fiind de obicei culoarea la care apeleaza designerii si arhitectii pentru ca ii pot fi asortate o multime de alte nuante.

Pamantul naste metalul, adica auriu, argintiu si alb, alte culori asociate atmosferei de sarbatori, si formelor rotunde, sferice. Si aici este bine sa pastrati moderatie, putand sa optati pentru auriu ca accent, nu ca baza a decorarii.

Dupa metal avem elementul apa, adica negru si albastru inchis si forme ondulate. Fiind culori reci, Yin, sunt mai indicate pentru zone de relaxare si meditatie. Apa naste lemnul, adica vom avea culoarea verde si forme care imita tulpinile unor plante inalte, cum ar fi bambusul decorativ.

Verdele (energia lemnului) este asociata studiului si creativitatii si se poate combina in design cu elementul apa si cu foc.

Atmosfera festiva si echilibrata

Pentru ca febra decorarii casei sau biroului de sarbatori sa nu ne dea dureri de cap mai tarziu, este bine sa pastram un echilibru si in impodobirea bradului de Craciun sau pur si simplu in decorarea festiva a spatiului de lucru.

O schema de culori potrivita ar fi verdele bradului combinat cu alb si auriu pentru beteala si globuri si accente albastre (globuri si alte decoratiuni sau ghirlande luminoase).

O alta combinatie de culori ar fi maro/crem cu auriu si portocaliu (sau violet), adica energia ar circula de la foc la pamant la metal conform ciclului de creatie al elementelor, iar atmosfera creata va fi si stralucitoare si armonioasa.

Va doresc spor la amenajari si sa aveti parte de un sfarsit de an plin de energii bune si echilibrate.

Miruna Macavei

Expert Feng Shui traditional

#Feng Shui sarbatori, #Feng Shui craciun, #Feng Shui relaxare , #Viata de familie