Craciunul incepe cu decoratiunile - despre tendinte chic si traditie

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 00:00
4161 citiri
Craciunul incepe cu decoratiunile - despre tendinte chic si traditie
Foto: Chic Ville

Decoratiunile pentru aranjarea mesei de Craciun sunt atractia de baza in noaptea de Ajun, explica Marius Serbanescu, director la Chic Ville, o companie care comercializeaza astfel de accesorii.

Pentru living si zonele de acces, specialistul recomanda fete de perna, naproane, fete de masa, coronite si ghirlande, sfesnice, lumanari si vesela cu motive de Craciun.

"In functie de culoare si tipul acestora, se poate opta pentru decoratiuni pretentioase, pe aramiu si auriu, rustice (inspirate din natura, verdele inchis al padurii, lemn, conuri de brad sau cerbi), si chiar vintage, fiind in voga decoratiunile patinate, cu imprimeuri de iarna, precum sanii sau schiuri", spune Marius Serbanescu, pentru Business24.

In prezent, decoratiunile sunt foarte variate, iar nonconformismul lor este redat prin forma si culoare, si mai putin prin materialul utilizat. Astfel, pot fi globuri clasice din sticla, insa cu forma deosebite, de turta dulce, caleasca sau chiar pauni.

Te poti orienta si catre produse din metal cu finisaje deosebite, material textil, lemn sau o combinatie a acestora, crengute cu boabe sau conuri.

Alte elemente foarte utilizate in decoratiunile de Craciun sunt inimioarele si ceramica in forma de dulciuri, precum fursecuri sau briose.

"Anul trecut am comercializat o gama larg vanduta de produse rosii pentru brad si casa, insa am observat ca romanii incep sa fie preocupati si de zona mesei, unde vor cat mai multe decoratiuni, care sa emane veselia Craciunului", explica directorul de achizitii al Chic Ville.

Cum sa amenajezi masa de Craciun

Fetele de masa, naproanele, servetelele cu motiv de Craciun, precum si inele pentru acestea, vesela, solnitele, sfesnicele si nici coronitele nu ar trebui sa lipseasca de pe masa, spune specialisul.

Se poate opta si pentru o fata de masa clasica, care se poate utiliza la diferite ocazii.

Pot fi puse cu succes accesorii de brad in dreptul fiecarei farfurii sau chiar pe farfurie, cu rol decorativ. Acestea trebuie sa se asorteze cu celelalte decoruri de pe masa.

Cum decoram bradul

Dupa ce ne-am ales bradul preferat, trebuie sa ne decidem asupra unui stil pentru decoratiuni: le preferam pe cele din metal, sticla sau naturale, din lemn sau textil?

Ornarea propriu-zisa trebuie sa fie o alternare intre ghirlande si decoratiuni, indiferent de stilul ales. Desi am observat o preferinta pentru decoratiuni mici, cele mai mari, intr-un brad des, arata deosebit de frumos si primitor.

Nu in ultimul rand, o conditie importanta pentru acest aranjament este ca si cadourile de sub brad sa fie in numar mare.

Rosul va fi mereu o culoare a Craciunului, alaturi de auriu, argintiu si verde. Se opteaza totusi si pentru decoratiuni mai curajoase din punct de vedere cromatic, insa e important sa fie placute persoanelor care le aleg si sa se potriveasca in spatiul destinat.

"Si anul acesta, precum in cei precedenti, ne-am pregatit cu aproximativ 1.000 de tipuri de decoratiuni pentru Craciun, menite sa asigure caldura de sarbatoare in toate interioarele iubitoare de Chic.

Tipul acestora difera, pentru ca si asteptarile clientilor difera. De aceea la Chic Ville vor fi disponibile, pentru cei care ne viziteaza, produse fancy, glamour, pana la clasice, vintage, rustice", explica Marius Serbanescu.

El iti propune atat decoratiuni "traditionale", in culorile verde, rosu, pe tematicile cunoscute (reni, craciunite), pentru amatorii unui Craciun clasic, cat si decoratiuni mai pretentioase, aramii, albe, pentru gusturile avangardiste.

"Recomandarea noastra este ca fiecare client sa-si gaseasca stilul preferat, in functie de gust si de specificul casei sale", spune specialistul.

#cum decorezi Craciun, #cum decorezi bradul, #tendinte decoratiuni 2015 , #Viata de familie