6 lucruri pe care nu le stiai despre scutece pampers

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 16:22
3538 citiri
6 lucruri pe care nu le stiai despre scutece pampers

Parinti, trebuie sa recunoasteti ca nu ati fost, nu sunteti si nici nu veti fi incantati de schimbatul de scutece pampers si ca aceasta responsabilitate nu se numara printre bucuriile de a avea un copil.

Astazi, pentru a va mai descreti putin fruntea, avem pentru voi 6 lucruri pe care nu le stiati despre scutece pampers, obiecte atat de necesare in prima parte a vietii copilului dumneavoastra.

1. Scutecele pampers au fost mentionate in cultura egiptenilor, aztecilor si romanilor. Se zice ca primul scutec ar fi fost folosit cand Adam si Eva au avut primul lor copil. De la piei de animale si frunze, pana la iarba si muschi de copaci, lucrurile au evoluat pana in ziua de astazi destul de mult.

2. Mare parte din cei ce locuiesc in tarile tropicale nu folosesc deloc scutece pentru bebelusii lor, mai ales cei din zonele rurale, pretextand ca este suficient ca cineva din familie sa observe ca ceva se intampla si cel mic va fi scos afara, in aer liber.

3. In vremea Vestului Salbatic din America, scutecele pampers ude erau atarnate sa se usuce de la caldura focului si refolosite pana trebuiau spalate din nou. Eruptiile cutanate au fost consecinta inevitabila, desi abia dupa secolul 20 au fost facute conexiunile in aceasta privinta.

4. Primele scutece pampers au aparut in anul 1940. Aceste incercari au luat forma unor produse formate din tesaturi sau dischete introduse in scutece de bumbac. Primul scutec a fost produs de Paulistron in Suedia, in 1942, si a fost testat sub forma unei insertii de celuloza in pantaloni de cauciuc.

5. In medie, in primul an de viata, un bebelus foloseste aproximativ 2800 de scutece pampers. Se incepe cu 10 pe zi in prima luna, apoi din a cincea luna se reduc cam la 8 pe zi.

6. Pe la varsta de 3 ani cel mic nu va mai avea nevoie de scutece pampers in timpul zilei. Aceasta este o medie care poate varia in functie de cultura careia apartine copilul.

In ziua de astazi, schimbatul de scutece pampers este mai usor. Exista, pe piata din Romania, o multime de branduri care au reusit, de-a lungul timpului, sa-si creeze un renume. La Noriel, puteti descoperi scutece pentru copii la preturi accesibile.

#scutece pampers , #Viata de familie