Moda in 2012: Stilul retro revine in forta

Sambata, 24 Decembrie 2011, ora 16:37
5315 citiri
Moda in 2012: Stilul retro revine in forta

2012 ne va intampina cu invierea parfumului vechilor ani, de la Hollywoodul de demult si pana la cultura europeana ultrasofisticata.

Moda anului 2012 vine cu tendinte din anii 1920 si 1950, spune un consultant fashion.

"Consumatorii vor vedea in 2012 rochii in stilul anilor '50 si jachete in stilul anilor '20. De asemenea, cei care isi doresc sa fie intotdeauna la moda, expertii le recomanda palarii in forma de clopot si rochii din sifon cu margele atasate", a declarat Catherine Moellering, consultant fashion, potrivit Yahoo News.

Intre timp, casele de moda precum Prada scot pe piata binecunostele tinute de la Hollywood din anii 20, reprezentative fiind cele inpirate dupa modelul Marilyn Monroe, in stilul polka.

In ceea ce priveste culorile, designerii recomanda culorile pastel, care indica feminitate, eleganta, un aer retro. Potrivit consultantilor de pe piata de fashion, in 2012 colectia lui Alexander McQueen se va vinde extrem de bine datoria paletei de culori in nuante de coral, liliac, argint si culoarea smantanei.

Nicole Fischelis, vicepresedinte si director de moda al grupului Macy a pus accentul pe culoare senzuala, feminina si importanta stralucirii in anul primavara lui 2012.

Prin accesoriile care vor fi un "must" in tinutele adoptate in primavara viitoare se numara bratarile multiple si pantofii cu lanturi atasate.

Nici tonurile vibrante nu vor fi scoate din peisajul anului. Designeri precum Tommy Hilfiger, Cynthia Steffe, Elie Tahari, Vittadini Adrienne si Nanette Lepore vor utiliza in colectiile lor culoarea oranje.

Chiar si moda mireselor se schimba in mod constant.

Pentru mireasa primaverii 2012, designerii propun materiale fluide, volane suprapuse, matase, organza si tulle combinate cu bijuterii si perle pretioase.

Tinuta va fi una extravaganta, care nu va fi "trecuta". Detaliile origami, busturile cu brose vintage, tivurile din volane de matase fac tinutele mireselor din 2012 sa nu-si uite nicioata rochia de nunta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moda 2012, #tinute 2012, #designeri moda, #rochii mireasa 2012, #accesorii 2012 , #Tinute