Machiajul pentru seara de Revelion: Sfaturi de la make-up artisti

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 00:00
4094 citiri
Machiajul pentru seara de Revelion: Sfaturi de la make-up artisti

Pentru machiajul de Revelion 2013 se poarta tonurile de albastru, de la turcoaz si bleu pana la albastru electric. Pentru a transforma look-ul intr-unul festiv poti aplica accesorii de make-up cum ar fi genele false, glitter-ul sau texturile metalice.

Dar la fel de bine, poti opta si pentru machiajul smoky pe nuante inchise: negru, bleumarin, verde inchis sau antracit. In machiajul de Revelion ar trebui evitate totusi culorile terne care la lumina serii nu avantajeaza fizionomia.

"Sunt multe femei care in mod normal nu se fardeaza sau se fardeaza putin, de Revelion machiajul trebuie sa existe. Iata cateva mesaje pe care le transmit culorile - verdele: optimist, cuceritor -oranj: lux, energie - rosu: forta, seductie - albastru: siguranta - violet: mister", spun specialistii.

Mirela Vescan, make-up artist Rimmel London si Dana Argesan, make-up artist te invata reteta pentru un machiaj reusit pentru petrecerea de revelion.

Tendintele pentru Revelion 2013?

Culorile pentru farduri pe care le folosesti la machiajul de Revelion respecta trendintele din acest sezon. Totusi pentru a transforma look-ul intr-unul stralucitor poti aplica gene false sau texturile metalice, a explicat Dana Argesan pentru Business24.

"Paleta cromatica pentru fardurile de pleoape este multicolora, in nuante intense, mate sau stralucitoare. Avem, deci, la dispozitie o varietate generoasa de texturi si culori ce pot fi foarte usor de asortat. Pentru buze, texturile de ruj sunt mate si variaza de la nuante de nude pana la tonuri dramatice de rosu, burgundy sau cafeniu", a precizat Dana Argesan.

Cele mai importante aspecte asupra carora trebuie sa insistam pentru un machiaj reusit de Revelion

Aspectele de care trebuie sa tii cont in privinta machiajului de Revelion sunt persistenta produselor si adaptarea la sursa de iluminare.

"In primul rand persistenta: machiajul trebuie sa arate impecabil si sa reziste la diferente majore de temperatura. Deci, atentie sporita la texturile alese pentru fondul de ten, fardurile de pleoape si mascara sau eyeliner (sa fie rezistent la apa).

Apoi, trebuie sa va asigurati ca ati adaptat corect intensitatea machiajului la sursa de iluminare a locului in care veti petrece Revelionul. Texturile satinate sau metalizate de machiaj se evidentiaza foarte frumos in lumina artificiala", a explicat Dana Argesan.

Asortam sau nu machiajul cu vestimentatia?

Machiajul de Revelion se asorteaza cu vestimentatia si cu fizionomia, ne sfatuieste Mirela Vescan.

Si Dana Argesan ne sfatuieste sa tinem cont de culoarea hainelor atunci cand alegem nuantele de farduri de ochi.

"Cel mai simplu pentru a asorta machiajul cu outfit-ul este ca cel din urma sa fie inclus intr-o categorie cromatica si, in functie de aceasta, se completeaza cu tuse cromatice din aceleasi categorii.

De exemplu, pentru grupele de culori reci (verde, gri, albastru, violet) machiajul poate fi un smokey eyes realizat pe tonuri de gri sau negru, iar pentru grupa cromatica ce cuprinde tonuri calde (rosu, galben, portocaliu, maro, auriu) se poate realiza un machiaj pe tonuri de maro-roscat", a precizat make-up artistul.

Ce ar trebui sa eviti la machiajul pentru revelion

"Un principiu de baza al machiajului, de care depinde realizarea unui machiaj reusit indiferent de context, dar mai ales pentru a evita efectul "out of the box", este accentuarea doar a anumitor trasaturi, fara ca machiajul sa para incarcat. Respectiv, fie se mizeaza pe accentuarea buzelor si a sprancenelor, fie doar pe linia de contur a ochilor si a pometilor", a explicat Dana Argesan.

In seara de Revelion, ar trebui evitat machiajul tern si lipsit de culoare, sustine Mirela Vescan.

"In machiajul de revelion este permis orice, ar trebui evitate totusi culorile terne care la lumina serii nu avantajeaza fizionomia. Trebuie sa ne gandim ca revelionul este o seara unica in an deci este ocazia perfecta pentru ca o femeie sa fie frumoasa si stralucitoare, machiajul trebuie sa fie complet, complex si diferit de imaginea cotidiana", a adaugat Mirela Vescan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#machiaj revelion, #sfaturi machiaj Revelion, #make up artist machiaj Revelion, #Argesan machiaj Revelion , #Tinute seara