Cum să te îmbraci la birou: 3 sfaturi cu stil

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 18:28
935 citiri
Cum să te îmbraci la birou: 3 sfaturi cu stil
tinute office FOTO: pexels.com

Ținutele pe care le porți la birou nu trebuie să fie tot timpul la fel. Perioada în care trăim permite ajustarea outfiturilor office astfel încât să poată fi personalizate și să te reprezinte. În acest articol îți vom oferi câteva idei și sfaturi utile care să te ajute să îți pui garderoba la contribuție în feluri în care poate nu te-ai gândit înainte. Află în continuare ce îți propunem.

Cum să te îmbraci la birou: 3 sfaturi utile

Abordează un stil business casual

Stilul business casual a devenit foarte popular în ultimii ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. În loc să apelezi la costumul clasic format din taior și fustă, ai acum o varietate mai largă de obiecte vestimentare ce pot fi purtate la birou. De exemplu, poți opta pentru o pereche de pantaloni conici într-o nuanță închisă precum bleumarinul pe care să îi combini cu o cămașă simplă și un sacou cambrat în talie.

În timpul sezonului cald, fustele tip creion sunt foarte confortabile și îți permit crearea unui look care arată elegant și profesional în același timp. Te poți juca inclusiv din punct de vedere cromatic cu hainele pe care le alegi, atât timp cât eviți culorile țipătoare și piesele vestimentare prea mulate. Nici bluzele sau fustele cu multe imprimeuri sau aplicații nu sunt recomandate, însă poți alege cămăși în nuanțe neutre precum galben, bej sau bleu deschis pentru un outfit vesel.

Alternează tipul de încălțăminte

Încălțămintea ideală pentru ținutele office este reprezentată de pantofii Oxford. Aceștia sunt în același timp eleganți și comozi și pot fi asortați cu ușurință la multe tipuri de ținute pentru birou. Poți alege însă dintr-o varietate de pantofi de damă din piele naturală și alte tipuri de încălțăminte adecvate pentru spațiul profesional. De exemplu, dacă temperatura de afară o permite, o pereche de pantofi cu toc de 5 centimetri se potrivește de minune cu o fustă tip creion și o cămașă cu mânecile scurte.

O altă opțiune o reprezintă pantofii cu toc mic decupați la spate care îți vor alungi frumos piciorul și îți vor oferi un plus de eleganță. Aceștia se potrivesc și cu un costum clasic format din pantaloni din satin și un sacou asortat sau chiar cu o salopetă neagră. Încearcă să eviți pantofii cu tocul prea înalt sau cu platformă atunci când mergi la birou. Alege o pereche cu tocul mai gros, care să îți ofere confort și stabilitate pe tot parcursul zilei.

Accesorizează cu gust

Accesorizarea unei ținute tip office trebuie făcută subtil și cu gust. Poți purta, de exemplu, un ceas de mână care să se asorteze cu pantofii sau cureaua pe care o porți. Când vine vorba despre bijuterii, o pereche de cercei micuți este binevenită, alături de un colier casual la baza gâtului. Pe timp de iarnă, poți alege o eșarfă elegantă care să îți țină de cald, iar vara poate fi folosită pe post de accesoriu la gât.

Și accesoriile pentru păr sunt potrivite pentru a merge la birou, însă contează foarte mult modelul și culoarea lor. De exemplu, îți poți prinde părul cu o bentiță într-o nuanță neutră sau care se potrivește cu restul hainelor pe care le porți. Dacă vrei să optezi pentru agrafe de păr cu aplicații, ai grijă ca acestea să nu fie extravagante sau supradimensionate. Geanta de serviciu poate fi un alt accesoriu care să îți completeze ținuta, așa că alege un model de calitate, fabricat din piele închisă la culoare.

Nu este dificil să arăți chic chiar și atunci când mergi la birou. Mergi pe simplitate și lasă acasă orice obiect vestimentar sau accesoriu strălucitor. Pregătește-ți din timp ținutele pentru săptămâna de lucru care urmează și alternează în fiecare zi după starea ta de spirit.

#tinute office, #inbracaminte , #Tinute office