Propunere: Diplomatii romani ar putea purta uniforme de gala

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 09:16
1589 citiri
Propunere: Diplomatii romani ar putea purta uniforme de gala

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, miercuri, cu ocazia evenimentului de marcare a 150 de ani de la infiintarea MAE, ca este posibil ca in minister sa se reintroduca o uniforma de gala pentru diplomatii romani.

"Poate o sa ne gandim si o sa ne sfatuim sa reintroducem uniforma de gala a personalului diplomatic, poate ar fi o idee", a spus Diaconescu, in contextul in care anunta ca printre evenimentele aniversare organizare de MAE in acest an va fi si o expozitie in care vor fi prezentate publicului si costume de ceremonie si decoratii ale unor cunoscuti diplomati romani din secolele XIX si XX, precum Vasile Alecsandri, Mihail Kogalniceanu, Nicolae Titulescu sau Grigore Gafencu.

Diaconescu a multumit in discursul sau diplomatilor actuali din MAE, apreciind ca diplomatia Romaniei are "motive de mandrie" pentru realizarile sale.

"Doresc sa inchei aceasta scurta interventie aducand multumiri tuturor diplomatilor care au contribuit la consolidarea prestigiului institutiei noastre de-a lungul timpul, precum si la definirea statului roman de astazi ca stat membru al UE si al NATO. Eforturile diplomatiei romane trebuie sa mentina vie o lectie fundamentala, si anume aceea ca lupta pentru un ideal, curajul si determinarea de a infaptui aspiratiile romanilor dau sens istoriei unei natiuni. Diplomatia romana are cu adevarat motive de mandrie pentru realizarile sale ca diplomatie europeana, ca diplomatie in slujba intereselor Romaniei si in folosul cetatenilor romani", a spus Diaconescu.

Diaconescu a prezentat miercuri un timbru aniversar lansat de Romfilatelia si a inaugurat o expozitie dedicata domnitorului Alexandru Ioan Cuza, organizata de MAE impreuna cu Muzeul National de Istorie.

El a aratat ca MAE va mai organiza in lunile urmatoare si alte evenimente dedicate acestei aniversari, unul dintre acestea fiind cu ocazia reuniunii anuale a diplomatiei romane, programata in mod traditional la sfarsitul lunii august - inceputul lunii septembrie

#Cristian Diaconescu diplomati romani, #diplomatie Romania uniforme gala , #Tinute ocazie