Hermes, la 175 de ani: "Piesele de rezistenta", expuse la Londra

Joi, 03 Mai 2012, ora 08:31
3738 citiri
Hermes, la 175 de ani: "Piesele de rezistenta", expuse la Londra

Casa de moda pariziana Hermes sarbatoreste 175 de ani de existenta prin organizarea unei expozitii unice cu articole din piele, in luna mai, la Londra.

Expozitia, ce va avea loc la Burlington Gardens, va fi intitulata "Leather Forever" si va include articole din trecutul brandului, alaturi de creatii recente, potrivit bornrich.com.

Evenimentul va include si organizarea unei licitatii cu posete in editie limitata.

"Hermes" inseamna esarfe din matase fina, parfumuri celebre la nivel mondial, creme, arta decorativa sau bijuterii. Articolele din piele au stat la baza evolutiei acestei case de moda. Istoria Hermes incepe in anul 1837, cand Thierry Hermes, un imigrant german din Franta, deschidea un magazin de hamuri.

Magazinul lui Thierry Hermes a produs unele dintre cele mai bune frauri si hamuri pentru carute. Fiul lui Thierry, Emile, a preluat afacerea tatalui sau, iar in 1900 a aparut prima geanta din piele produsa de Hermes, purtand numele "Haut a Courroies". Geanta "Haut a Courroies" a fost creata in special pentru calareti, scopul fiind ca acestia sa poarte cu ei saua.

In afara de posetele Kelly, colectia Hermes a devenit foarte cunoscuta prin intermediul gentilor Birkin si Constance. Fiecare geanta este fabricata din piele exotica din Florida, Malaezia, Pakistan sau Australia.

Geanta Kelly

Este cea mai reprezentativa piesa din domeniul posetelor, fiind numita initial "Sac a depeches". A fost redenumita Kelly dupa actrita Grace Kelly, care a expus acest model in fata fotografilor. Geanta este cusuta printr-o tesatura dubla precum cea folosita la sa. Pentru ca geanta sa reziste la umezeala, se aplica si ceara fierbinte.

Geanta Birkin

Si-a dobandit numele dupa actrita Jane Birkin, in urma unei intalniri cu directorul companiei Hermes, Jean Louis Dumas, in timpul unei curse aeriene Londra - Paris.

Avand locurile alaturate, actrita s-a plans directorului Hermes ca pe piata locala nu exista o gama de genti pentru weekend. Trei ani mai tarziu, Jean Louis Dumas i-a adus actritei Jane Birkin o geanta realizata special pentru ea. In prezent, pretul gentilor Birkin variaza intre 9.000 si 150.000 de dolari.

Geanta "Multi colored winged saddle"

Geanta "cu aripi" este un produs adaugat recent pe lista Hermes. Creata initial pentru coperta unui album apartinand unei trupe rock din Japonia, aceasta geanta a inspirat o intreaga gama de produse ecvestre.

Geanta "Tongue-in-cheek apple"

Acest model este mai mult decat o geanta pentru gustarea de pranz, putand fi achizitionata impreuna cu un suport pentru cutit.

Pentru a mentine aspectul fresh al gentii, aceasta a fost captusita cu metal.

#Hermes genti expozitie, #casa moda Hermes, #aniversare Hermes, #expozitie Hermes Londra , #Tinute elegante