Exploreaza cultura araba cu un ceas dedicat

Sambata, 07 Noiembrie 2015, ora 00:00
3199 citiri
Exploreaza cultura araba cu un ceas dedicat
Foto: Christophe Claret

Pelerinajul musulman catre Mecca a luat sfarsit anul acesta, dar calatoria sacra a credinciosilor lui Allah a inspirat aparitia unui ceas de lux cu aspect exotic, produs in serie limitata.

Designerii de la Christophe Claret sunt cei care s-au lasat inspirati de traditiile lumii arabe pentru a concepe acest accesoriu cu o puternica simbolistica religioasa, relateaza portalul Luxatic.

Cristophe Claret Mecca va fi produs in doar 63 de exemplare, numarul reprezentand varsta la care a murit profetul Mohamed.

Ceasul este inchis intr-o carcasa din titan gri cu dimensiuni de 44 mm X 18,4 mm, cu ecrane de safir care ii asigura o rezistenta la presiune pana la adancimi de 30 de metri sub apa.

Cadranul are un aspect original, reprezentand imaginea Kabba, sanctuarul spre care se indreapta anual milioane de pelerini musulmani, si o harta stilizata a globului pamantesc.

Un mecanism elvetian Christophe Claret calibru AVE15, pus in miscare de un rotor din safir ofera ceasului energie pentru 72 de ore.

Capacul de pe partea interioara este decorat cu trei inscriptii in araba, fiecare dintre acestea fiind trecuta in dreptul orelor la care se petrec cele mai importante ritualuri din orasul sfant al Islamului.

Ceasul este impodobit cu o bratara din piele neagra de aliagator, iar catarama acesteia este realizata, de asemenea, din titan pentru a se asorta cu carcasa exoticului accesoriu masculin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ceas lux, #pelerinaj Mecca, #ceas Christophe Claret Mecca , #Tinute elegante