Cum te imbraci la petrecerea de Revelion? Sfaturi de la Alexandru Ciucu

Sambata, 29 Decembrie 2012, ora 00:00
7006 citiri
Cum te imbraci la petrecerea de Revelion? Sfaturi de la Alexandru Ciucu

Cromatica pentru un revelion "de catifea" se rezuma la negru, bordo, bleumarin sau verde dark forest, sustine designerul Alexandru Ciucu. El iti recomanda pantalonii din stofa neagra, sacoul de catifea si accente de stofa sau invers si pantofii negri, bordo sau verde inchis.

Pentru o pata de culoare poti purta cu incredere sosete de culoare rosie sau mov inchis anul acesta, spune designerul .

Despre regulile de aur in ceea ce priveste pantofii sau accesorii ce nu pot sa lipseasca niciunui domn la petrecerea dintre ani, vorbeste Alexandru Ciucu, intr-un interviu acordat Business24.

Cum ar trebui sa se imbrace domnii la petrecerea de Revelion anul acesta?

Catifeaua ramane la moda si in iarna 2012-2013 pentru serile elegante cum este cea dintre ani. Domnii pot purta sacou din catifea cu accente din stofa mata sau sacou negru din stofa cu revere si accente din catifea.

Cromatica pentru un revelion "de catifea" se rezuma la negru, bordo, bleumarin sau verde dark forest. Sacoul poate fi asortat unei perechi de pantaloni din stofa neagra pentru petrecerile cu pretentii sau cu o pereche de blugi negri sau indigo pentru un revelion in club sau la discoteca.

Pantofii ar trebui sa fie negri de lac, de catifea sau din piele intoarsa dar pot fi si bordo sau verde inchis daca sunt corect asortati. La gat puteti purta papion, cravata slim sau niciun accesoriu daca petrecerea este una relaxata.

Recomand sosete de culoare rosie sau mov inchis pentru noaptea de revelion pentru ca poarta noroc si sunt o binevenita pata de culoare.

Exista vreo regula in ceea ce priveste pantofii?

Pantofii sunt de cele mai multe ori elementul capabil sa potenteze sau sa ruineze intreaga tinuta si chiar intreaga seara. Regula de aur numarul unu a pantofilor este sa fie bine intretinuti si sa arate intotdeauna ca si cum ar fi noi.

Se si spune de altfel ca daca vrei sa cunosti un om, te uiti la pantofii lui. Cu alte cuvinte nu puteti purta o pereche de pantofi zgariati sau patati chiar daca este noua. Ori ii duceti la reparat, ori renuntati la ei.

Altfel va vor crea un prejudiciu de imagine. Acest lucru este valabil si in cazul femeilor. A doua regula de aur a pantofilor este ca ei sa se armonizeze stilistic si cromatic cu restul tinutei.

Acest lucru se poate realiza prin asortarea la tinuta sau prin contrast cu aceasta. Contrastul insa este mai greu de realizat pentru ca doar unele variante sunt castigatoare. Si aceasta regula se aplica si in cazul doamnelor.

A treia regula de aur a pantofilor spune ca trebuie sa fie comozi, mai ales pentru o seara ca cea de revelion. In acest sens recomandarea mea este sa folositi o pereche de pantofi pe care ati incaltat-o de cateva ori inainte pentru a nu va strica petrecerea. In cazul femeilor aceasta regula este doar recomandabila.

Ce accesorii nu trebuie sa le lipseasca?

Intr-o seara cum este cea de sfarsit de an este recomandabil sa purtati o camasa cu mansete pentru butoni. Acestia pot fi din metal pretios si chiar usor supradimensionati avand in vedere natura evenimentului.

Veti purta ceas doar daca doriti neaparat si in acest caz veti avea grija sa fie unul plat sau extraplat cu cadranul simplu si cureaua obligatoriu de culoare neagra.

La acestea se adauga batista de la rever, cureaua cu catarama simpla si verigheta daca este cazul. Daca face parte dintr-un club, loja masonica sau daca a fost decorat, un barbat poate purta inelul pe deget si/sau insigna/decoratia respectiva la reverul sacoului.

#cum te imbraci Revelion, #sfaturi tinuta revelion, #tinuta barbati Revelion , #Tinute elegante