Cel mai scump colier din lume va putea fi admirat la targul de bijuterii din Singapore

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 10:32
2138 citiri
Cel mai scump colier din lume va putea fi admirat la targul de bijuterii din Singapore

Cel mai scump colier din lume va putea fi achizitionat sau cel putin admirat in aceasta perioada la targul de bijuterii care are loc in Singapore. "L'incomparable" ("Incomparabilul", in franceza, n.r.), creatie a bijutierului de lux Mouawad, are ca piesa centrala un diamant galben de peste 407 carate care incununeaza un sirag de 90 de diamante mai mici albe avand in total aproape 230 de carate. Compozitia valoreaza 55 de milioane de dolari, relateaza vineri Reuters.

Cativa potentiali cumparatori din Asia si-au manifestat deja "interesul serios" fata de aceasta piesa, a declarat Jean Nasr, director executiv la Mouawad, fara a da alte detalii. "Cei care cumpara asa ceva il privesc dintr-o perspectiva diferita, pentru ca este vorba cu siguranta de o investitie", a mentionat acesta.

Colierul, al carui diamant central a fost gasit din intamplare de o fetita din Congo, acum circa 30 de ani, printre deseuri miniere, va fi una din cele mai mari atractii ale evenimentului JewelFest din orasul-stat asiatic, unde designeri din America, Europa si Asia vor expune intre 11 si 20 octombrie si alte piese cu o valoare totala de 200 de milioane de dolari, in afara de "L'incomparable".

Singapore, care are cea mai mare concentratie de milionari din lume, a devenit o destinatie favorita pentru cei ultrabogati. Desi rata criminalitatii este foarte scazuta in oras, securitatea va fi extrem de drastica la mall-ul unde are loc expozitia, iar un jaf similar celui de la Cannes din aceasta vara pare improbabil, noteaza Reuters.

#cel mai scump colier, #bijuterii celebre, #colier Incomparabilul, #targ bijuterii Singapore , #Tinute elegante