Ceasuri de colectie: Descopera ceasul aventurierului britanic

Sambata, 29 August 2015, ora 00:00
5008 citiri
Ceasuri de colectie: Descopera ceasul aventurierului britanic
Foto: Analog/Shift

Britanicii au un adevarat cult pentru exploratori. Nu este de mirare deci, ca ceasurile preferate de excentricii insulari sunt impartite in 3 categorii: ceasuri ale exploratorilor spatiali, ale scafandrilor si cele legate de cucerirea Everestului.

Toata lumea isi aminteste ca in 1953, Edmund Hillary a cucerit varful himalayan avand cu el un Rolex Explorer, dar prea putini stiu ca alpinistul neozeelandez a purtat in aceeasi expeditie si un ceas Smiths, relateaza Bloomberg.

Si, ca prin minune, un exemplar Smiths W10 este pus in vanzare pe site-ul de licitatii Analog/Shift la doar 1.650 de dolari.

Sa ne intelegem, Smiths W10 nu este un ceas "de fite", desi are un design clasic si solid. Cureaua sa kaki tradeaza un spirit mai cazon sau un aventurier plecat sa exploreze taramuri necunoscute.

Ceasurile Smiths inca mai apar pe piata, dar in afara numelui nu mai au prea multe in comun cu ceasurile produse sub acest brand intre 1950 si 1980 in atelierele orologierilor englezi si galezi.

W10 este un model de ceas militar pe care il poti asorta aproape la orice tinuta. Cu o carcasa din otel inoxidabil si un mecanism Caliber 60466E, Smiths W10 este un ceas de mana solid, care poate face fata socurilor fara mari probleme.

Cadranul este decorat simplu, dar elegant, cu cifre arabice fosforescente, numele brandului si o inscriptie Made in England asezata in josul cadranului.

Mecanismul este protejat de un material antimagnetic pentru a-l feri de orice dereglare.

Este unul dintre cele mai sigure ceasuri militare si se dovedeste un accesoriu perfect pentru un barbat cu un stil de viata activ. In plus, nici pretul nu este de lepadat.

#ces militar britanic, #ceasuri Smiths W10 Anglia, #ceas sir Edmund Hillary , #Tinute casual