Rolex: Lasa timpul sa vorbeasca despre tine

Sambata, 03 Martie 2012, ora 00:00
4793 citiri
Rolex: Lasa timpul sa vorbeasca despre tine

Fiecare ceas Rolex are in spate o poveste, iar un astfel de accesoriu vorbeste despre tine fara prea mari eforturi. Rolex inseamna istorie, cultura, dar si rafinament, iar orice cunoscator va sti sa te aprecieze la adevarata ta valoare, chiar de la prima strangere de mana.

Daca vrei un plus pentru imaginea si brandingul tau personal, nu poti sa faci rabat nici de la calitate, nici de la sonoritatea numelui cu care te asociezi. Datejust, Explorer, Cosmograph Daytona si Day-Date sunt doar cateva dintre colectiile pe care Rolex le-a adus in magazinele din Romania, doar pentru tine.

Business24 a stat de vorba cu oficialii Rolex din Romania si ti-a adus in acest articol istoria catorva dintre modelele pe care le poti cumpara, chiar din Bucuresti.

Datejust II Rolex

Istoria acestei capodopere a creatiei contemporane de ceasuri este adanc ancorata in bogatul patrimoniu al modelelor Rolex. Este rezultatul inventiei Oyster, primul ceas de mana rezistent la apa si praf, conceput si fabricat in intregime de Rolex in 1926. Mecanismul ceasului este alimentat cu energie de rotorul Perpetual, primul mecanism automatic cu rotor liber, creat in 1931.

Comercializat deja de peste saizeci de ani, modelul Oyster Perpetual Datejust este ceasul cel mai cunoscut din lume, un adevarat simbol al unei "art de vivre". De neclintit in fata extravagantelor modei, isi pastraza o modernitate eterna. Este disponibil intr-o gama foarte larga de stiluri si dimensiuni. Cu un nume inspirat de data afisata intr-o fereastra pe cadranul ceasului, Datejust este primul model Rolex rezistent la apa, cu mecanism automatic, cronometru si schimbare automata a datei. Marita de doua ori si jumatate cu ajutorul lupei ciclop, data poate fi corectata rapid prin rotirea coroanei Twinlock.

In 2009, Rolex a inaugurat varianta marita a modelului, Datejust II cu un diametru de 41 mm.

Modelul prezentat aici este din din otel cu aur alb de 18 carate, cu o luneta canelata. Are o bratara Oyster si cadran argintiu. Cu un mecanism automatic, ceasul este etans la 100 m

Datejust 01

Modelul prezentat aici are o carcasa cu diametrul de 36 mm si este din aur alb de 18 carate, cu o luneta canelata. Cureaua din piele este complementata de cadranul bleumarin. Cu un mecanism automatic, ceasul este etans la 100 m.

Datejust 02

Modelul prezentat aici are o carcasa cu diametrul de 36 mm si este din otel cu aur galben de 18 carate, cu o luneta canelata. Bratara Jubilee este complementata de cadranul in aceeasi culoare aurie, iar indicatorii orari sunt din diamante. Cu un mecanism automatic, ceasul este etans la 100 m.

Explorer

Pe 29 mai 1953, doi exploratori pasionati au fost primii care au ajuns pe varful Everest de 8.848 metri. In acea zi, Sir Edmund Hillary si Tenzing Norgay, membri ai expeditiei britanice conduse de Sir John Hunt si echipati cu ceasuri Rolex Oyster Perpetual, au atins scopul la care au aspirat multe alte expeditii din trecut.

In prezent, aceasta reusita continua sa ilustreze legatura dintre Rolex si lumea actiunii. Inca din 1920, Rolex a folosit intreaga planeta ca laborator de testare a ceasurilor sale in conditii reale. In acest spirit de antrepriza, compania a echipat nenumarate expeditii pe Himalaya, ale caror observatii au influentat dezvoltarea ceasurilor.

Explorer este urmasul acestei prime expeditii reusite pe Everest. Noul model inaugurat in 2010 pastreaza perseverenta si creativitatea modelului din 1953 si celebreaza in acelasi timp legatura dintre dezvoltarea tehnologica si experienta reala.

Creat dintr-o bucata de otel 904L cu proprietati anti-corozive exceptionale, noul cadran de 39 mm - fata de cel de 36 mm din trecut - permite o mai mare lizibilitate si confort pentru purtator. Indicatorii orari si acele ceasornicului pot fi citite si pe timp de noapte datorita stratului luminiscent Chromalight.

#ceasuri Rolex, #ceasuri business, #cele mai bune ceasuri , #Tinuta business