Vrei sa te relaxezi dupa job? Viziteaza Viena, orasul care ofera "arta la pachet"

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 00:00
2243 citiri
Vrei sa te relaxezi dupa job? Viziteaza Viena, orasul care ofera "arta la pachet"

Viena este orasul care ofera arta la pachet, fie ca vine o amintire a unui bal dupa modelul imperial, fie ca este "impachetata in ceara" de Madame Tussauds, sau cumparata de la supermarketul de arta. Iata ce poti face in capitala Austriei in daca alegi un city break de ianuarie.

Sezonul balurilor

Vechea traditie a balurilor se pastreaza si astazi in Viena. Din ianuarie pana in martie au loc in fiecare an peste 300 de baluri. Avanpremiera sezonului de bal o aduce de Anul Nou Balul Imparatului, in admosfera somptuoasa a Palatului Imperial.

Unul dintre cele mai cunoscute baluri este cel al Cafegiilor. Acesta are loc pe 10 februarie si atrage in jur de 5.000 de vizitatori in Palatul Imperial Hofburg. Multi turisti aleg sa petreaca ultimele ore ale serii in cafeneaua Landtmann, unde pot ajunge cu trasuri.

Balul Operei, este un alt eveniment pe care nu trebuie s ail pierdeti! Este singura zi din an in care faimosul Teatru de Opera de pe Ringstrasse poate fi vizitat de turisti.

Scheiele la Muzeul Leopold

Peste 100 de lucrari apartinand lui Egon Schiele pot fi admirate la Muzeul Leopold pana in aprilie 2012.

Schiele, protejatul lui Gustav Klimt, este considerat astazi unul dintre cei mai importanti pictori ai Austriei si unul dintre cei mai insemnati expresionisti. Operele sale infatiseaza formele corpului, Schiele ajutandu-se pentru asta atat de elemente de picture dar si de elemente de desen. Muzeul Leopold detine cea mai mare si mai importanta colectie Schiele din lume.

Madame Tussauds

Cabinetul de figure de ceara, Madame Tussauds este un alt motiv pentru care Viena merita vizitata. Peste 65 de figure de ceara pot fi admirate in Piata Riesenradplatz de la Praterul Vienez. De la imparatul Franz Joseph si Sisi, Mozart, Falco, Maria Theresia , Gustav Klimt pana la Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie sau Michael Jackson pe toti ii veti intalni la Madame Tussauds din Viena.

Mai mult, in culisele interactive create special aveti posibilitatea sa intrati in competitie cu Albert Einstein la un test de inteligenta sau sa dirijati Valsul Dunarii impreuna cu Johann Strauss.

Pentru crearea fiecarei figuri de ceara care valoreaza aproximativ 200. 000 de euro trebuie investite in total 800 de ore de munca.

Supermarketul de arta

"A face arta accesibila" acesta este moto-ul supermarketului de arta deschis intre 9 noiembrie 2011 si 16 ianuarie 2012 la Viena. Artisti tineri si consacrati isi expun lucrarile spre cumparare. Preturile sunt moderate, si variaza intre 50 si 299 euro.

Peste 5000 de opere originale apartinand unui numar de 75 de artisti contemporani din 11 tari sunt expuse si oferite spre vanzare la Supermarketul de Arta. Sortimentele sunt variate, de la acuarele sau picturi in culori acrilice si in ulei pana la lucrari ale fotografilor austrieci. Sunt oferite exclusiv opere originale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turism Viena, #obiective turistice Viena, #atractii turistice Viena, #baluri Viena , #Timpul liber