Venetia: Cinci motive sa vizitezi Orasul Indragostitilor

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 00:00
12038 citiri
Venetia: Cinci motive sa vizitezi Orasul Indragostitilor

Venetia este considerat Orasul Indragostilor, mai ales datorita combinatiei intre arta, arhitectura si romantism, specifica zonei. O plimbare cu gondola, porumbeii din Piata San Marco, sau sarutul de sub Puntea Suspinelor ar putea fi ingredientele unui cadou perfect de Valentine's Day.

Piata San Marco, cea mai frumoasa camera de pictat din Europa

Numita de Napoleon "cea mai frumoasa camera pentru pictat din Europa", piata San Marco este inima Venetiei, aici avand loc cele mai importante evenimente din oras. Inconjurata de Palatul Dogilor venetieni, Bazilica San Marco, Turnul cu Ceas si Clopotnita San Marco, piata este mereu plina de porumbei, care accentueaza romantismul degajat de "orasul Gondolelor".

Puntea suspinelor, aminteste de "vizita" lui Casanova in Venetia

Puntea suspinelor conecta Palatul Dogilor cu inchisoarea. Legenda spune ca numele podului vine de la suspinele condamnatilor la moarte care mergeau pe ultimul drum, de la Palatul Dogilor catre locul in care urma sa fie executati.

Astfel, pe Puntea Suspinelor ei puteau sa vada pentru ultima oara lumina soarelui, privelistea mirifica a lagunei si insula San Giorgio. Puntea Suspinelor este o destinatie foarte populara printre tinerii indragostiti, ca urmare a legendei locale care spune ca toti cei ce se vor saruta la asfintit intr-o gondola, sub punte, vor avea parte de dragoste vesnica.

Plimbare cu gondola, pentru romantici

O plimbare cu gondola este obligatorie in Venetia. O astfel de experienta, plasata undeva la apus, pe canale ascunse si linistite, sub bagheta unui gondolier priceput, merita cu prisosinta. Pentru 80-100 de euro vei vedea timp de 40 de minute Venetia de pe canalele ei inguste.

Insula Murano, Venetia in miniatura

O colectie de mici insule legate prin poduri, cladiri vechi, si propriul Canal Grande, insula Murano are ceva in plus fata de Venetia: linistea. Departe de comercianti galagiosi, cafenele si multimi de turisti, insula Murano iti poate da o imagine completa asupra unei Venetiei in momentele ei de liniste.

Palatul Dogilor, excelenta arhitecturii gotice

Resedinta de aproape 1.000 de ani a dogilor si a politiei secrete, Palatul este una dintre cele mai frumoase cladiri gotice din lume. Exteriorul este un amestec de coloane, marmura si motive decorative de trifoi cu patru foi.

Interiorul consta intr-un labirint de camere aurite si pictate. In trecut, Palatul Dogilor cuprindea toate inchisorile Venetiei, iar conditiile din aceste inchisori erau departe de a fi umane. Cel mai celebru fugar, si singurul de altfel, este Giacomo Casanova.

#Venetia obiective turistice, #Venetia destinatie Valentines Day, #turism Venetia, #Palatul Dogilor Venetia , #Timpul liber