Tur virtual in Casa Alba: Camerele in care s-a scris istoria SUA

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 19:08
5052 citiri
Tur virtual in Casa Alba: Camerele in care s-a scris istoria SUA

Casa Alba, resedinta oficiala al presedintilor Statelor Unite ale Americii, poate fi "vizitata virtual" datorita Google Art Project. Platforma lansata de motorul de cautare american, permite utilizatorilor sa se plimbe, virtual, cu ajutorul unui simplu click, prin "casa" presedintilor americani.

Casa Alba, pe langa importanta istorica, este si o constructie impunatoare cu 132 de camere si 35 de bai care se intind pe 6 etaje.

Casa Alba, cladirea care a gazduit toti presedintii americani, incepand cu anul 1801, a fost evaluata la 264 milioane de dolari, potrivit Ziare.com.

Iata cateva dintre incaperile in care s-a scris istoria Americii intr-un tur virtual scrie Businessinsider.

In sala de mese, se gaseste o pictura apartinand lui Abraham Lincoln. Tabloul a fost realizat in 1869, la patru ani de la moartea celui de-al 16-lea presedinte american de catre George P.A. Healy.

In Red Room, se remarca bustul realizat de Martin Van Buren. Lucrarea a fost modelata in 1836 si finisata in 1840 de Hiram Powers.

Scaunele realizate de Bergere la inceputul anilor 1800 sunt piesa de rezistenta a camerei Albastre.

Camera Verde este decorata cu un tablou care il infatiseaza pe Benjamin Franklin. Pictura a fost realizata de David Martin in 1767 si se gaseste in Casa alba deasupra unui ceas mantel din 1806-1817.

In East Room se gaseste un portret al Marthei Dandridge Custis Washington, mult mai bine cunoscuta ca doamna George Washington. Tabloul a fost realizat de Eliphalet Frazer Andrews in 1878. In aceeasi camera se gaseste si un tablou cu sotul acesteia, primul presedinte american, George Washington. Gilbert Stuart a pictat tabloul in 1797.

Printre vasele expuse in China Room se numara o farfurie adanca din setul Ulysses S. Grant.

#Casa Alba camere, #tablouri Casa Alba, #design Casa Alba, #tur virtual Casa Alba , #Timpul liber