Trupe celebre isi amana concertele din cauza crizei

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 22:45
1357 citiri
Trupe celebre isi amana concertele din cauza crizei

Criza financiara afecteaza si industria mondiala internationala, iar trupe precum Metallica sau Red Hot Chili Pepper au hotarat sa devanseze datele concertelor pe care le au programate in Europa, pentru a contracara efectele negative generate de criza monedei euro.

Cliff Burnstein, managerul trupei americane Metallica, a luat decizia de a devansa datele concertelor pe care aceasta formatie urmeaza sa le sustina in Europa, pentru a evita ca veniturile muzicienilor sa fie afectate de criza prin care trece moneda euro, informeaza online.wsj.com, citat de Mediafax.

Desi avea planificate concerte in Europa abia in 2013, trupa Metallica va vizita mai devreme statele din acesta zona. In 2012, trupa va sustine concerte in Germania sau Marea Britanie.

Red Hot Chili Peppers, un alt grup american manageriat de Cliff Burnstein, a decis la randul lui sa devanseze datele pentru concertele din Europa. Aproximativ 75% din veniturile acestei trupe provin din concertele sustinute in strainatate, a declarat Burnstein

"Nimeni nu incearca sa faca comert cu cursurile de schimb straine pentru a face bani, dar la fel de adevarat este faptul ca nimeni nu vrea sa piarda", a adaugat Burnstein.

Pe masura ce conditiile economice devin tot mai nesigure in Europa, Cliff Burnstein isi orienteaza planurile pe termen lung spre destinatii unde monedele sunt puternice, precum America de Sud, Asia de Sud-Est si Australia.

"Suntem un produs de export american, la fel cum este Coca-Cola. Cautam sa ajungem pe cele mai bune piete. In momentul de fata, Indonezia se afla in vizorul meu", a adaugat managerul american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#concerte Metallica, #concerte Red Hot Chili Peppers Europa , #Timpul liber