Trupa The Cranberries revine in Romania. Cand va avea loc concertul

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 18:00
1359 citiri
Trupa The Cranberries revine in Romania. Cand va avea loc concertul

Trupa The Cranberries revine in Romania pentru un concert pe care il va sustine pe 11 octombrie la Sala Polivalenta din Bucuresti, potrivit site-ului oficial al formatiei.

Concertul de la Bucuresti face parte din turneul de promovare al celui mai recent album al trupei, intitulat "Roses", care a fost lansat in prima parte a acestui an, acesta fiind primul material de studio al formatiei irlandeze dupa o pauza de peste 10 ani.

The Cranberries a mai concertat in Romania, pe 20 iulie 2010, la Zone Arena.

The Cranberries a dominat decada anilor '90, alaturi de legende ca Pearl Jam, Smashing Pumpkins, Nirvana. Dolores O'Riordan (voce), Noel Hogan (chitara), Mike Hogan (bas) si Fergal Lawler (tobe) au cantat impreuna din nou, pentru prima oara, la inceputul anului 2009, lucru care i-a facut sa inteleaga cat de mult si-au lipsit unii altora. Au revenit in formula de grup pentru un turneu in Europa si Statele Unite ale Americii. 2010 a marcat si lansarea unui nou album, dupa ce in 2009 grupul The Cranberries a sarbatorit 20 de ani de activitate muzicala.

The Cranberries au in palmares peste 14 milioane de discuri vandute doar in SUA, 4 albume in Billboard 200 ("Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", "No Need To Argue", "To the Faithful Departed and Bury the Hatchet") si opt single-uri in topul Modern Rock Tracks chart din Billboard Magazine, barometrul industriei muzicale internationale.

Grupul a luat nastere in 1989, sub numele initial de The Cranberry Saw Us. Pe langa rockul alternativ, trupa abordeaza si stilurile indie pop si punk, cu influente de folk irlandez. Si-au castigat faima cu albumul "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?" (1993), care s-a vandut in cinci milioane de copii in intreaga lume. Lansarea albumului de debut a fost urmata de un turneu american.

#concert The Cranberries Romania, #concert Cranberrie Romania, #concerte Romania 2012 , #Timpul liber