Spectacolul "King Wolf", in premiera la Festivalul Sighisoara Medievala

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 10:17
2448 citiri
Spectacolul "King Wolf", in premiera la Festivalul Sighisoara Medievala

Premiera absoluta in Romania, spectacolul simfonico-medieval "King Wolf", pus in scena sambata noaptea, in cadrul celei de-a XX-a editii a Festivalului Sighisoara Medievala, de Filarmonica din Timisoara, formatia Lupus Dacus si Ordinul Cavalerilor Lup, a inregistrat un real succes.

Spectacolul - o combinatie intre muzica simfonica si muzica cu specific medieval, cu o coregrafie asigurata de cavalerii Lup din Targu Mures - a starnit interesul miilor de turisti aflati la Sighisoara, care s-au aratat extrem de incantati de aceasta productie artistica.

"Este o varianta inedita, as zice in premiera in Romania si speram ca este pe placul publicului, ca va avea efectul scontat de noi, adica unul extraordinar. Formatiile care evolueaza, denumite generic Lupus Rex (parte a Filarmonicii Timisoara) si Lupus Dacus, formatiile noastre sunt formate in mare parte din muzicieni profesionisti si semiprofesionisti. Orchestra care acompaniaza solistii acestui eveniment, Lupus Dacus din Arad, este formata din studenti ai Facultatii de Muzica din Timisoara si muzicieni profesionisti de la Opera Romana, Filarmonica Banatul si Filarmonica din Arad", a declarat presei asistent universitar doctor Cosmin Harsian de la Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii de Vest Timisoara, dirijorul spectacolului.

Liderul formatiei Lupus Dacus, Marcel Sapcu, profesor la Liceul de Muzica din Arad, a aratat la randul sau ca "King Wolf" este un spectacol de muzica din Estul Europei, care cuprinde inclusiv compozitii proprii.

"Ma bucur pentru acest proiect si vreau sa spun ca nu este un proiect de muzica numai romaneasca, ci un proiect de muzica balcanica. Vrem sa ne extindem in ce tot ce inseamna balcanic. Sunt si compozitii personale in acest proiect dar este si muzica traditionala macedoneana sau din alte tari balcanice. Temele vechi sunt luate si rearanjate de noi, iar acest mare proiect, aranjamentul orchestral a fost facut profesorul universitar Dumitru Sapcu. Vrem sa scoatem in evidenta culorile muzicii din estul Europei. Sunt sase piese plus un bis iar pe viitor vrem sa marim acest proiect deosebit", a precizat Marcel Sapcu.

Regizorul Liviu Pancu, care a asigurat coregrafia spectacolului, a apreciat ca productia "King Wolf" este una de exceptie, care se doreste a fi o Carmina Burana romaneasca.

Spectacolul "King Wolf" a fost pus in scena de 70 de artisti si muzicieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Festivalul Sighisoara Medievala, #King Wolf Sighisoara Medievala, #spectacole Festivalul Sighisoara Medievala , #Timpul liber