Romanii ar putea primi inca 3 zile libere de la stat - propunere parlamentar

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 13:50
1872 citiri
Romanii ar putea primi inca 3 zile libere de la stat - propunere parlamentar
Senatorul PSD Sorin Bota doreste inca trei zile nelucratoare pentru romani

Senatorul PSD Sorin Bota a initiat un proiect de lege pentru completarea Codului muncii in care propune declararea a inca trei zile libere.

"Ziua Mortilor (Luminatia), sarbatorita la 1 noiembrie in fiecare an, cu precadere in zona Transilvaniei, dar si in alte parti ale tarii. Ziua de 1 Noiembrie este declarata zi nelucratoare in mai multe tari civilizate din vestul Europei, Botezul Domnului (Boboteaza), dar si ziua de Sfantul Ioan Botezatorul (6 si 7 ianuarie), considerate cele mai semnificative si importante sarbatori crestine dupa Nasterea Domnului (Craciunul) si Invierea Domnului (Pastele)", arata senatorul intr-un comunicat de presa.

Un alt proiect legislativ initiat de Bota se refera la promovarea produselor agroalimentare locale in supermarketuri.

Proiectul de act normativ prevede ca supermarketurile cu spatii de desfacere de peste 50 mp sa fie obligate sa aloce un spatiu de 10% din suprafata si fondul de marfa, produselor romanesti provenite din judetul in care acestea isi desfasoara activitatea.

Proiectele de lege urmeaza sa fie depuse la Parlament in perioada urmatoare, adauga sursa citata.

#zile libere Romania, #propunere Bota zile libere, #calendar zile lucratoare Romania, #zi Boboteaza libera, #vacanta Sfantul Ion , #Timpul liber