Premiul Europa 2012, acordat orasului Sighisoara

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 14:41
2103 citiri
Premiul Europa 2012, acordat orasului Sighisoara

In cadrul Festivalului Sighisoara Medievala, editia a XX-a, presedintele subcomisiei Premiului Europei din cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Sir Alan Meale, si primarul orasului german Hunfeld, dr. Eberhard Fennel, vor inmana municipalitatii, sambata, in cadrul unei ceremonii programate la ora 17.00, Premiul Europei 2012.

Premiul Europei este cea mai inalta distinctie acordata comunitatilor locale de acest inalt for european, iar Sighisoara este primul oras din Romania care a obtinut acest premiu.

Sighisoara imparte Premiul Europei 2012 cu orasul italian Corciano, impreuna cu care au fost mentionate in Raportul Subcomisiei Premiul Europei, redactat in 29 martie in acest an, la Berlin, care a fost aprobat de Comisia pentru probleme sociale, sanatate publica, si dezvoltare durabila din cadrul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei.

Ziua a doua a Festivalului Sighisoara Medievala XX va fi dedicata turnirelor cavaleresti, iar la acestea isi vor aduce contributia Cavalerii Chigot (Cigot) din Bulgaria, cavalerii Crux Alba din Ungaria, Cavalerii ArtGotica din Sibiu, Cavalerii de Medias - cel mai vechi ordin cavaleresc din Romania si Cavalerii Lup din Targu Mures.

Nu vor lipsi din program reprezentatiile teatrale ale trupelor Cameleon din Sighisoara, Scaramouche si Ariel din Targu Mures, dar nici spectacolele de animatie medievala sau concertele sustinute de trupe de muzica medievala cum ar fi Lupus Dacus, Truverii, No Mads sau Nomen est Omen.

Sambata seara este programata premiera spectacolului de muzica medievala "King Wolf", realizat de Filarmonica din Timisoara, formatia Lupus Dacus si Ordinul Cavalerilor Lup, care se doreste a fi o Carmina Burana romaneasca.

Potrivit participantilor, Festivalul Sighisoara Medievala XX - care a fost nevoit sa isi scurteze durata initiala, de la zece, la trei zile sub pretextul organizarii referendumului pentru demiterea presedintelui statului - este o "copie palida" a editiilor anterioare, prin faptul ca organizatorii principali, Primaria Sighisoara si Asociatia Turistica Sighisoara, au renuntat la peste 70% din spectacole.

Si aceasta, in ciuda faptului ca municipalitatea a alocat suma de 130.000 lei din bugetul local pentru cele zece zile initiale, mentinand aceeasi suma si dupa scurtarea duratei festivalului.

In aceste conditii, manifestarile artistice sunt extrem de putine si concentrate doar in perimetrul central al Cetatii Medievale.

Dat fiind numarul redus de artisti si, drept urmare, numarul limitat al manifestarilor culturale, in prima zi a festivalului la Sighisoara s-au aflat maximum 3.000 de turisti, desi accesul in Cetatea Medievala fost gratuit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Festivalul Sighisoara Medievala 2012, #cavaleri Festivalul Sighisoara Medievala, #festival Sighisoara , #Timpul liber