Orasul care incremeneste o data pe an pentru a-si comemora trecutul Video

Marti, 05 August 2014, ora 12:40
1704 citiri
Orasul care incremeneste o data pe an pentru a-si comemora trecutul Video

In fiecare an, la 1 august, timp de un minut, locuitorii capitalei Poloniei abandoneaza orice activitate si raman nemiscati. Ei comemoreaza astfel Revolta din Varsovia, din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, operatiune de rezistenta impotriva nazismului, in care si-au pierdut viata 200.000 de polonezi.

Masinile si pietonii se opresc, iar toti cei aflati in locuri publice se ridica in picioare si raman nemiscati pentru un minut, timp in care se aude o sirena care semnalizeaza evenimentul, potrivit Mediafax.

Revolta din Varsovia a fost o operatiune importanta din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a miscarii poloneze de rezistenta.

Scopul acestei operatiuni a fost eliberarea Varsoviei de sub ocupatia Germaniei naziste inaintea avansului Armatei Rosii.

Rebeliunea a coincis cu retragerea trupelor germane si apropierea trupelor sovietice de suburbiile estice ale orasului. In mod controversat, ofensiva sovietica s-a oprit chiar la portile orasului, in vreme ce luptele din oras dintre polonezi si germani au continuat timp de 63 de zile, fara ca revolta polonezilor sa fie sprijinta semnificativ din exterior.

#Revolta Varsovia, #comemorare Revolta Varsovia , #Timpul liber